Dekameron - Molnár Csaba koreográfiája a Trafóban

Molnár Csaba rendezésében kerül bemutatásra a Trafóban a Dekameron május 9-10-én.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Molnár Csaba legújabb alkotásában saját ösztönös, vizuális és auditív képeit felszabadított formában azonosítja Boccaccio Dekameronjának érzéki és szerkezeti világával. Arra törekszik, hogy egy olyan szerény és nagyravágyó stílusban rendezze össze képeit emberekről, történetekről, amelyben ítélkezés nélkül alkothat sajátos dinamikát a komikus, a tragikus, a közönséges, a szent, a bűnös, az erényes és a hősi.

 

Molnár Csaba a Budapest Táncművészeti Szakközépiskola elvégzése után 2007-től a brüsszeli P.A.R.T.S. iskolában folytatta tanulmányait, melyet Anne Teresa De Keersmaeker alapított (a világhírű Rosas táncikonja, akinek több előadásával is találkozhatott a közönség Budapesten: Rosas Danst Rosas / Achterland 1992; Once 2005; Bartók / Mikrokosmos, 2011; Fase, 2012).

 

Táncolt Angelus Iván, Bakó Tamás, Gál Eszter, Hód Adrienn, Hámor József, Wally Cardona, David Hernandez, Mia Lawrance koreográfiáiban. 2008-ban két évre az olasz Virgilio Sieni táncegyütteséhez csatlakozott. Saját koreográfiákkal 2003 óta jelentkezik. A Műhely Alapítvány meghívására az Inspiráció est meghívott koreográfusa volt 2003-ban és 2008-ban. 2003-tól táncol Hód Adrienn munkáiban, alapító tagja a BLOOM! nemzetközi alkotóközösségnek (melynek City! című előadása 2011-ben Lábán Rudolf díjat nyert), a Budapest Kortárstánc Főiskola vendégtanára, kortárstáncot, repertoárt és kompozíciót tanít.

 

A Trafó programján két másik darabban is szerepel alkotóként: a Nyúzzatok meg és a Hodworks: Pirkad című előadásokban; mindkkét produkciót beválogatta az Aerowaves hálózat abba a nemzetközi húszas listába (419 jelentkezőből!), ahová az év legjobb új alkotásait keresik fiatal koreográfusoktól. Illetve ez a két előadás nyerte meg a 2013-as évre szóló Lábán Rudolf-díjat is!

 

dekameron

 

 

erkölcs, sztriptíz, vámpírok
Molnár Csaba: DEKAMERON

Egy képzeletbeli üvegezés egy ottalvós bulin.

 

Rendező: Molnár Csaba
Alkotók: Cuhorka Emese, Dányi Viktória, Molnár Csaba, Marco Torrice
Zene: (montázs) J. Mahler, J.S. Bach, I. Stravinsky, C. Janequin, Mizsei Zoltán
Jelmez: Molnár Csaba
Fény: Dézsi Katalin
Produkciós vezető: b
Producer: SÍN Kulturális Központ

 

Május 9-10.

Trafó

 

Forrás: trafo.hu

 

 

süti beállítások módosítása