Shakespeare-t rendez Znamenák Kőszegen - Nyáron ismét nyit a Várszínház

Znamenák István Shakespeare-t rendez, folytatódik a meseboltos koprodukciók sora, és megint lesz Gergye Krisztián-előadás a Kőszegi Várszínház idei programjában.


A nyitány június 7-én a Jézus Szíve-templomban a Kőszegi Vonósoké, a zárszót egy operett- és musicalgála, valamint egy augusztus végéig nyitva tartó török iparművészeti kiállítás adja meg, de lesz El Kazovszkij-tárlat is.

 

koszegi var

 

Június közepén szokás szerint utcaszínházi előadások csinálnak hangulatot a szezonhoz a kőszegi belváros autentikus díszletei között. Jön a Nézőművészeti Kft. az elmúlt években klasszikussá érett Nézőművészeti főiskola című Tasnádi István-előadással, az Orlai Produkció Római vakációja Tenki Rékával és Fekete Ernővel, lesz - sok más mellett - Spiró-előadás (Prah) és zenés Abigél is.


Visszatér Kőszegre Gergye Krisztián és társulata is. Június 22-én a Mu Terminállal közösen készült két előadást láthat a közönség. A Honvágy címűben Gergye partnere Lőrinc Katalin lesz, az Aukció pedig a művészet értelmére vagy értelmetlenségére kérdez rá egy "igazi" aukcióval.


A szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a várszínház az idén Szálinger Balázs A csodalámpa című Aladdin-átiratából készít koprodukciós előadást, Rumi László rendezésében, gyerekeknek és felnőtteknek.


A várszínház saját nagybemutatójának rendezője a Kőszegre immár sokakkal együtt hazajáró Znamenák István. Ezúttal Shakespeare-vígjáték kerül színre, Nádasdy Ádám újrafordításában Vízkereszt, vagy bánom is én címmel, mások mellett Kálid Artúrral, Trokán Nórával, Hámori Gabriellával és Epres Attilával, a premierre július 11-én kerül sor.

 

Forrás: vaol.hu

 

süti beállítások módosítása