Az arab éjszakát mutatja be a Figura Stúdió Színház

Május 11-én, vasárnap este 7 órától mutatja be a gyergyószentmiklósi  Figura Stúdió Színház Roland Schimmelpfennig kortárs német drámaíró darabját, Az arab éjszakát.


Schimmelpfennig darabjának ősbemutatója 2001-ben volt Stuttgartban. Ezt követően a szöveget számos európai városban vitték színre. A darab egyszerre kihívás rendezőnek és színésznek, hiszen a kortárs szöveg sajátos formája egyedi színpadi nyelvet követel.

 

Az arab éjszaka be nem teljesült álmok története, öt szereplő véletlen találkozása egy sokemeletes tömbház mágikus terében. A hetedik emeleti folyosón jobbra 15, balra pedig 16 egyforma lakásban élik mindennapi életüket a tömbház névtelen lakói. Ezen a folyosón a különös 7-32-es számú skatulya lesz az a mágikus tér, ahonnan a szereplők vágyai, álmai kiindulnak egy olyan útra, mely mindannyiuk számára valamilyen fajta különös végzetet hordoz.


A bemutatót követően az előadást május 12-én, hétfőn este 8 órától lehet megtekinteni, stúdióelőadásként a nagyszínpadon. A jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

 

ARAB EJSZAKA PLAKAT


Roland Schimmelpfennig: AZ ARAB ÉJSZAKA

Hans Lomeier: Mihály Alpár Szilárd
Fatima Mansur: Máthé Annamária
Franziska Dehke: Gulácsi Zsuzsanna m.v.
Kalil: Dávid Péter m.v.
Peter Karpati: Moşu Norbert-László

 

 

Díszlet, jelmez: Bocskai Gyopár m.v.
Rendező: Albu István

 

Bemutató: május 11., vasárnap, 19.00
Következő előadás: május 12., hétfő, 20.00


Helyszín: Figura Stúdió Színház,

stúdióelőadás a nagyszínpadon

 

 

süti beállítások módosítása