Grüße aus Freakistan - Újra látható a Trafóban a Freak Fusion

Május 13-14-én újra látható lesz a Trafóban a Freak Fusion Cabaret fiatal cirkuszi csapat első színházi jellegű előadása, a Grüße aus Freakistan (Freakisztáni üdvözlet), szerkesztett, rövidebb változatban.

freak1

 

Ajánló az előadás elé:

 

Színházi adaptáció az alábbi eszközökre: akró, isohoop, karikák minden méretben a karikagyűrűtől a cyrwheelig, tissue, kötél, lyra, buzogány, tight-rope, fegyverek, konyhai, takarító és gardrób eszközök - minden lom ami pörög, forog, repül - vagy éppen egyensúlyozható.

 

A címbeli „Freak" elnevezés a Trafó közönsége számára nem ismeretlen: 2013. tavasza óta negyedik alkalommal mutatkozik be itt a pesti éjszakában régóta komoly közönségbázissal bíró Freak Fusion Cabaret, melynek fiatal cirkuszművészei magas szintű technikai tudásukat nemzetközi workshopokon, egymástól tanulva, előadói gyakorlatukat pedig utcai fellépéseik során szerezték.

 

freak2

 

A zsonglőreszközökkel való gyakorlás világszerte rengeteg fiatalnak biztosít rendezettebb agyi mintázatokat, és gyakorlás közben siker- vagyis flowt-élményt, amely sokuk számára pótolhatatlan segítség a szocializáció felé. Igen, nem egy freaknek a cirkusz „váltotta meg" az életét. Drop out srácok - valójában ők a freakek - az általuk megformált pszeudó-karakterek leple alatt. Freakisztán pedig az általuk alapított állam.

 

A rendező, Simon Balázs a színház peremvidékén tett utazásai közben vetődött Freakisztánba, segítségével és közreműködésével cirkusz-színházi dokumentáció készült. A nézők a 2013 decemberében bemutatott előadás újrafogalmazott - szerkesztett, húsz perccel rövidebb - változatát láthatják május 13-14-én.

 

freak3

 

Freak Fusion Cabaret:

 

Grüße aus Freakistan 

(Freakisztáni üdvözlet)

 

Cirkusz: ANDRÉ Rolland, CSEPI Márton, MEZŐ András, KISS Gergely, KOLLÁNYI Julianna, TURAI Bálint, ZOLETNIK Zsófia

Színház: SIMON Balázs
Mozgás: MÁTHÉ Gabriella
Zene: IGAZ Balázs
Ruhák, tér: ZOLETNIK Zsófia
Tárgyak: LENHARDT József
Szcenika: GALKÓ Janka
Világításterv: BUDAI Géza
Smink: ANTAL Márta
Alpine technika: ANDRÉ Rolland, SZÉKELY Zoltán
Produkciós partnerek: Gödör, UtcaSzak, R33, Bakelit Stúdió
Külön köszönet: Andreas SCHANTZ, Anti SUNIALA, Ian DADDY, LIPKA Péter, valamint SZÉKELY Zoltán

 

Előadások: május 13-14. 20:30 

 

 

süti beállítások módosítása