Tíz bemutatót tervez jövőre a Weöres Sándor Színház

Jordán Tamás igazgató szerint egy sikeres évad végén és egy még sikeresebb előtt áll a szombathelyi színház társulata, amely ősszel és tavasszal is két-két bemutatót tervez nagyszínpadán és a Márkus Emília teremben is bérletesei számára, emellett két bemutatót tartanak bérleten kívül.

 
A évad első előadása a nagyszínpadon Eisemann Mihály Én és a kisöcsém című darabja lesz Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével, ugyancsak a nagyszínpadon állítják majd közönség elé Georges Feydeau A hülyéje című művét, amelyet Réthy Attila rendez - ismertette a műsortervet Jordán Tamás csütörtökön.


A Márkus Emília teremben elsőként Dosztojevszkij A szelíd teremtés című művét láthatja a közönség Ivo Krobot rendezésében, majd Pintér Béla-Darvas Benedek zenés darabját, a Parasztoperát viszi színre Mohácsi János.

 

wssz

Fotó: wssz.hu


A tavaszi bérletes előadások sorában a nagyszínpadon Eugene O'Neill Hosszú út az éjszakába című darabját mutatják be Szabó Máté rendezésében, majd Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields Sweet Charity című darabját állítja színpadra Béres Attila.


A Márkus Emília teremben mutatják be tavasszal Székely Csaba Vitéz Mihály című darabját szintén Béres Attila rendezésében, végül pedig Viktor Hugo A király mulat című művét rendezi meg Valló Péter.


A két bérleten kívül mutatják be Shakespeare Hamletjét Czukor Balázs sajátos értelmezésében kevés szereplővel, majd ugyancsak Shakespeare A makrancos hölgy című komédiáját láthatja a közönség Alföldi Róbert rendezésében.


Jordán Tamás évadismertető sajtótájékoztatóján szólt arról is: műsoron marad az összes jelenleg is futó előadás, köztük Füst Milán Máli nénije és A dzsungel könyve is. Közlése szerint a színháztól öten távoznak, öten viszont érkeznek is a társulatba a következő évad indítása előtt. Szavai szerint nyáron újra lesz majd Karneválszínház, ahol idén egy Labiche-darabot láthat a közönség Az olasz szalmakalap címmel. A nyári hónapokban a Krúdy-klub teraszán megkezdi működését egy a világ filmművészetének kultikus alkotásaiból válogató kertmozi.


Tájékoztatása szerint tovább folytatódnak a következő évadban a Weöres Sándor Színházban a Thea-Tér programok, a színházszerda, a Lamantin-klub és a Kötelező olvasmány, valamint lesznek újabb időszaki kiállítások is.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása