Az eredeti Hamlet - Szabadkai vendégjáték a Csokonaiban

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégszerepel a Csokonai Színházban május 11-én, 12-én és 13-án Az eredeti Hamlet című előadásával.

az eredeti hamlet

 

Mezei Kinga fél éve tért vissza a Vajdaságba, azóta csatlakozott a Kosztolányi Dezső Színházhoz. Színészként már bemutatkozott a szabadkai közönség előtt, márciusban pedig Az eredeti Hamlet című bűnügyi tragikomédiával rendezőként is debütált. Szabadka alternatív színházában ritkán fordul elő, hogy klasszikus drámát dolgozzanak fel.


Az előadás színpadi adaptációját az eredeti Krónika (Gesta Danorum), valamint William Shakespeare drámája alapján Mezei Kinga és Góli Kornélia készítette, de ebben az esetben nem az eredeti Hamletre kell számítanunk.

 

A produkció szövegében hozzávetőleg 70 százalékban megegyezik a jól ismert filozófikus drámával, viszont a dramaturgia során több dolgot kihagytak belőle, illetve megerősítettek egy olyan szálat, amitől Shakespeare klasszikusa bűnügyi tragikomédiává válhatott. Hogy mit is takar ez pontosan, a rendező nem árulta el, a színészek bevallása szerint azonban egy valóban izgalmas műsorra számíthat a közönség.

 

Forrás: Csokonai Színház

 

süti beállítások módosítása