Marokkói fesztiválon lép fel az Osonó

A 7. Marokkói Nemzetközi Színházi Fesztivál meghívására, május 12. és 18. között Marokkóban turnézik a a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást a fesztivál második napján, május 13-án este az Oujda-i Kulturális Központban mutatja be a társulat. Ezt követően, 15-én az atlanti óceán parti Kenitraban és 17-én Safiban lép fel a csapat.

 

marokko1

 

A fesztivált a helyi Comedrama Színházi és Kulturális Egyesület szervezi a franciaországi partnerével, a Francia Nemzeti Színházi és Előadóművészeti Társulatok Szövetségével, a FNCTA -val együtt. Mohammed Benjeddi, a fesztivál igazgatója tavaly, a Monacóban megrendezett Világfesztiválon látta az Osonó előadását, és azt követően hívta meg az Észak-afrikai országba, amely közönsége Szaúd-arábiai, orosz, francia, svájci, belga és hazai társulatok alkotásait láthatja a színházi találkozón. Délelőttönként majd a résztvevő művészek számára megszervezett díszlet-, költészet- és mozdulatművészeti műhelymunkák zajlanak. A rendezvény díszvendégei olyan nemzetközi színházi és előadóművészeti szakemberek, mint Rob van Genechten, a Nemzetközi Amatőr Színházi Szövetség, a IATA elnöke, vagy Patrick Schoenstein, aki a FNCTA első embere.

 

A marokkói turnét megelőzően a franciaországi szerzetesközösségnél, Taizében tartott műhelyfoglalkozást a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár. A fesztiválról hazafelé, május 22-én Milánóban, az olaszországi Rotary Club meghívásának eleget téve, míg május 24-én, a vajdasági Újvidéken mutatja be az előadást az Osonó. A fesztiválon való részvételt Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, a Communitas Alapítvány valamint a Tiszta Formák Alapítvány támogatta.

 

 

süti beállítások módosítása