Deep Dish - Arany Oroszlán-díjas társulat előadása érkezik a Trafóba

Május 16-án és 17-én lesz látható a Trafóban a Liquid Loft társulat Deep Dish című előadása. A társulat 2007-ben Arany Oroszlán-díjat nyert a Velencei Biennálén.

A Liquid Loft egyedülálló előadása most látható először hazánkban. A Deep Dish Európa-szerte óriási sikernek örvend.

 

deepdish7

 

Chris Haring társulatának előadásai mindig valamilyen új technológiai vívmányhoz, médiumhoz kapcsolódnak. A tavaly bemutatott Talking Head című darab a közösségi médiából indult ki, a most bemutatásra kerülő Deep Dish pedig a mikro- és makro világok megjelenítésére törekszik.

 

Chris Haring a hazánkban is ismert Hotel Modern társulat darabjaihoz hasonló eszközöket használ. Itt is a színpadon látható tárgyakat vesz egy kamera, s az általa vett képet vetítik az előadás hátteréül. Ebben a darabban azonban élőszereplők is csatlakoznak a tárgyak világához. Az előadás a Chris Haring és a francia Michel Blazy által közösen készített The Perfect Garden sorozat része, aminek fő inspirációs forrása Bosch Gyönyörök kertje című alkotása.

 

 

A Deep Dish bemutatóját három éves közös munka előzte meg Michel Blazy képzőművésszel. Fikció és realitás között ingázik a darab, s kalauzolja el a nézőt egy szürreális csendéletbe. A legkorszerűbb média eszközeivel építi fel azt a világot, amelynek hatása alól képtelen kivonni magát a néző.

 

Chris Haring a Liquid Loft társulatot Bécsben alapította 2005-ben. A csapat különleges vizuális nyelvével, kiváló színpad- és díszlettervével nyert számos elismert díjat. Chris Haring és Michel Blazy burjánzó virtuális világába vezet be a Deep Dish.

 

Képek az előadásból:

 

deepdish1

1.

 

deepdish2

2.

 

deepdish3

3.

 

deepdish4

4.

 

deepdish5

5.

 

deepdish6

6.

 

 

LIQUID LOFT/CHRIS HARING (A):

 

Deep Dish

 

Tánc és koreográfia: Luke Baio, Stephanie Cumming, Katharina Meves, Anna Maria Nowak
Koreográfia és művészeti vezetés: Chris Haring
Díszletterv és bio-szobrok: Michel Blazy
Hang: Andreas Berger
Fény- és színpadterv: Thomas Jelinek
Berendező: Roman Harrer
Elmélet: Thomas Edlinger
Dokumentáció: Michael Loizenbauer
Nemzetközi kapcsolattartó: Line Rousseau, A PROPIC
Produkciós vezető: Marlies Pucher

Koprodukciós partnerek: Tanzquartier Wien, Korzo Den Haag, Le Centquartre Paris

 

 

süti beállítások módosítása