Prágában vendégszerepel a Tető Színház

A Tető Színház (Theatre on the Roof) Václav Havel: Vernissage című előadása a Thália Színházzal koprodukcióban kerül bemutatásra a prágai Károly Egyetem Színművészeti Szaka által rendezett „Haveli Interpretációk: Gyakorlat, Fordítás, Felfogás" című, 2014. május 15-től 18-ig tartó nemzetközi konferencián.

A darab bemutatóját tavaly októberben tartották a Thália Színházban. Az előadásra május 16-án 19:30-kor kerül sor a prágai HAMU-ban. Az ezt követő napon, május 17-én a rendező, Oliver Micevski tart előadást, melynek témája a Havel-darabok rendezése napjainkban. Munkatársai, Vadász Orsolya és Marco Bonetti, illetve a színészek, Čarna Kršul, Daniel Hall and Roderick Hill is kifejti majd tapasztalatait Havel világával kapcsolatban saját szakterületük szemszögéből.

 

 

A Vernissage Václav Havel Vanek-trilógiájának második része. Ferdinánd Vanek, a volt Csehszlovákia hétköznapjait bemutató szatirikus írás főszereplője, aki a szerző komikus alteregója, meglátogatja barátait – Verát és Michaelt – újból berendezett lakásuk leleplezésén. A baráti csevej azonban rémálommá válik...

 

plakat foto bach mate 001

Fotó: Bach Máté

 

Tető Színház ( Theatre on the Roof)

Václav Havel: Vernissage

 

Rendező: Oliver Micevski

Szereplők: Čarna Kršul, Daniel Hall, Roderick Hill Stage

Díszlettervező: Vadász Orsolya

Jelmeztervező: Oliver Micevski

Hangszerelés: Marco Bonetti

Produkciós Asszisztens: Prok Veronika

 

 

süti beállítások módosítása