Csak 2015 végéig foglalkoztatná Pereirát a Scala felügyelőbizottsága

A milánói Scala felügyelőbizottsága azt javasolja, hogy csak 2015 végéig foglalkoztassák Alexander Pereira leendő főigazgatót, ne pedig a szerződésében foglalt 2020-ig.

Pereira, aki októbertől venné át a világ egyik legrangosabb operaházának irányítását, az elmúlt hetekben bírálatok kereszttüzébe került Olaszországban, amiért még a Salzburgi Ünnepi Játékok főigazgatójaként eladott négy salzburgi operaelőadást 690 ezer eurórért a Scalának, és másik két produkcióról előzetes megállapodást kötött.

 

Alexander Pereira


Egyesek, mint például Lombardia képviselője a milánói operaház felügyelőbizottságában, Pereira szerződésének azonnali felbontását követelték.


Giuliano Pisapia milánói polgármester, a Scala alapítványának elnöke csütörtöki sajtóértekezletén jelentette be, hogy a felügyelőbizottság a 2015 végi távozást szorgalmazza. Azért ezt az időpontot, mert akkor lesz vége a milánói világkiállításnak, amelyre több millió látogatót várnak, akiknek minden nap előadást kell kínálnia az operaháznak 2015. május 1. és október 31. között.
Pereira még nem válaszolt a javaslatra - tette hozzá Pisapia.


A leendő főigazgatónak egyébként éppen csütörtökön kellett volna meghirdetnie első évadát, ám az erről szóló sajtótájékoztatót a felügyelőbizottság lemondta.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása