A fösvény - Marosvásárhelyen szerepel a sepsiszentgyörgyi társulat

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház produkciója, Molière A fösvény című szatírája három alkalommal szerepel a marosvásárhelyi színház műsorán május 23-25. között.

fosveny2

 

Ajánló az előadás elé:

 

A fösvény szereplőit a szeretetvágy és a tulajdon vágya hajtja. Hol ettől, hol attól, de leginkább mindkettőtől biztonságot remélnek. Egyeseknek közülük az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, mások élettelen dolgokat bálványoznak, mert azokat jól lehet használni. Például a pénzt, mely ezek közül a legsimulékonyabb. Mi vajon mire alapoztuk életünket, milyen stratégiát választottunk a túlélésre? Vajon a mi életünkben van-e valami, amit jobban szeretünk a pénz által nyújtott biztonságnál?

 

fosveny1

 

„Boldog akarok lenni!" – mondja Cléante az előadásban. Tulajdonképpen bármelyik szereplő mondhatná, de akár mi is mondhatnánk, mert mindnyájan a boldogságot keressük egész életünk során. Vagy csupán a boldogulást? A Tamási Áron Színház A fösvény című előadása tökéletes alkalom arra, hogy ezt a kérdést újra feltegyük magunknak.

 

Amint az már megszokottá vált, Bocsárdi László rendező ebben ez esetben is a klasszikus vígjáték újszerű színrevitelét kínálja.

 

fosveny3

 

Molière:

A fösvény

szatíra

 

Illyés Gyula fordításának felhasználásával

 

Szereposztás: Pálffy Tibor, Derzsi Dezső, Szalma Hajnalka, Pál Ferenczi Gyöngyi, Nagy Alfréd, Mátray László, Benedek Ágnes, Szakács László, Gajzágó Zsuzsa, Debreczi Kálmán, Kónya-Ütő Bence, Erdei Gábor, Márton Lóránt, Nagy Lázár József, Diószegi Attila

 

Díszlettervező: Bartha József

Jelmeztervező: Dobre-Kóthay Judit

Dramaturg: Zsigmond Andrea

Rendező: Bocsárdi László

 

Az előadás megtekintését 14 éven felüli nézőknek ajánlják. Az előadás hossza kb. 180 perc (2 szünettel).

 

Előadások: május 23., május 24., május 25., 19.00,

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Nagyterem

 

 

 

süti beállítások módosítása