Brazil koreográfus a MU Terminál C estjén

A Fejes Ádám vezetésével 2005 óta működő MU Terminál Kortárs Táncműhely idei C estjén Guilherme Miotto brazil koreográfus és Gergye Krisztián dolgozik együtt a társulattal.

Az előadás május 23-án és 24-én 20 órakor, május 25-én pedig 16 órakor lesz látható a MU Színházban. Az est további fellépői a Terminál Előkészítő és a Gellén Anna vezette TerMini diákjai.

 

A MU Terminál Kortárs Táncműhely önmeghatározása szerint megalakulásakor három fő célkitűzéssel és számtalan kisebb céllal jött létre: magas színvonalú táncművészeti produkciók létrehozása, fiatal táncművészek, koreográfusok segítése, valamint a kortárs táncművészeti közeg szakmai színvonalának emelése.

 

muterminal2

 

Guilherme Miotto: Virágom

 

A koreográfus hat éve tanítja saját módszerét, az Instinctive Performance-ot a Fontys Dance Akadémián Tilburgban és a Theatre Akadémián Maastrichtban. A lengyelországi Szczecinben, a 2011-es Grand Prix of Kontrapunkt Fesztiválon koreográfiai munkásságát Magnolia-díjjal jutalmazták. Az amsterdami Cinedans Filmfesztiválon a Best Film for Camera Rework kategória díját kapta. 2013-ban AsGone címmel koreográfiát készített a Dansgroup Amsterdam számára, UNPUNISHED című koreográfiája pedig a hágai Cadance Fesztiválon került bemutatásra.

 

Előadók: Barabás Anita és Hoffmann Adrienn
Zene: Justin Wiggan / Guilherme Miotto
Jelmez: Béres Móni
Koreográfus: Guilherme Miotto

 

muterminal3

 

A Gergye Krisztián Társulata, a MU Terminál/ Fejes Ádám és Gaál Mariann koprodukciója:

A ZÖLD ASZTAL Projekt

Kurt Jooss The Green Table - Haláltánc nyolc képben nyomában

 

A modern balettművészet emblematikus alkotása Kurt Jooss The Green Table című előadása, melynek bemutatójára 1932-ben került sor Párizsban. Gergye Krisztián Gaál Mariannal közösen olyan elméleti kutatásba fog, amely a lehető legtöbbet derít fel a mű megvalósulásáról, akkori fogadtatásáról, tánctörténeti jelentőségéről. A nyolc képből álló mű etűdjeit egyenként analizálva olyan, a MU Terminállal közös kortárs előadásokat terveznek, amelyek egyrészt a múltat kutatják, és azt társművészeti közegbe helyezve új összművészeti műveket teremtenek.

 

A projekt stációi:

MU Terminál C est, 2014

A nyitány, a politikusok tánca első kép feldolgozása, klasszikus kontra kortárs tematikában, kizárólag táncművészeti műfajon belül.

 

MU Terminál B est, 2015

A C esten bemutatott mű továbbgondolása, drámai textusok kontextusában, színművészek behívásával.

 

Előadók: Barabás Anita, Fülöp Gréta, Halász Csilla, Hoffmann Adrienn, Joó Eszter, Kajtár Rita, Kiss Veronika, Sali Gréta, Szabó Franciska, Varga Balázs
Rendező/koreográfus: Gergye Krisztián
Társ-koreográfus: Hoffmann Adrienn
Zenei átiratot készítette: Philipp György

 

 

süti beállítások módosítása