„Ha hívnak, jövök" - Újra Sopronban játszik Mikó István

A Jászai-díjas színész Kálmán Imre operettjében, a Csárdáskirálynőben játszik a következő évadban - hangzott el a Soproni Petőfi Színház csütörtöki médianapján .

„A Soproni Petőfi Színházban lassan véget ér az idei évad, jó darabokat mutattunk be, a bérleteladások száma is ötven százalékkal emelkedett" – összegezte az eredményeket Pataki András, a teátrum igazgatója.
A direktor kiemelte: a következő idényben szeretnék elérni a bérleteseknél a tízezres számot, amihez szerinte a nagyszínpadi előadások közül a Csárdáskirálynő is hozzájárulhat, a Kálmán-operettben ugyanis többek között Mikó Istvánt láthatja a soproni közönség.

 

 

miko istvan

Fotó: zaol.hu


„Ha hívnak, jövök" – mondta visszatéréséről a színész, aki felidézte: a Csárdáskirálynőben alakította első operettszerepét, sőt, ez volt az első zenés darabja is. Megjegyezte: az előadást korábbi iskolatársa, barátja, Halasi Imre rendezi.


A Csárdáskirálynőt a most még felújítás alatt álló Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban mutatják be. „Nagyon boldog vagyok, hiszen ez egy világszínvonalú hely" – fogalmazott Mikó István, aki a soproni színház egyik alapítója is volt.


A Soproni Petőfi Színházban a hétvégén tartják a svéd drámaíró, August Strindberg Julie kisasszony című művéből készült előadás premierjét. „Nagyon sokrétegű és izgalmas a mű, amely például az alá- és fölérendelt emberi viszonyokról, férfi és nő csatáiról szól" - mondta el az MTI-nek az előadással most debütáló rendező, Kincses Kata.


A készülő színdarabban Jeant, a lakájt Papp Attila, a szakácsnőt a soproni Szupper Fanni alakítja, míg Julie kisasszonyt Szlúka Brigitta játssza.


A bemutató május 24-én lesz a színház kamaratermében.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása