A víg özveggyel zárul az évad Miskolcon

Rendhagyó módon előbemutatót tartanak a Miskolci Nemzeti Színházban: A víg özvegy című operettet állítják színpadra június 6-án.

Lehár Ferenc művének "igazi" premierje azonban októberben lesz, már a 2014-2015-ös évad egyik újdonságaként. A közönség azonban nyáron is több helyen láthatja az előadást.

 

A júniusi előbemutatót követően a Miskolci Operafesztiválon mutatkozik be Rusznyák Gábor rendezésében A víg özvegy. A fesztivál-előadás különlegessége, hogy - egyetlen alkalommal - Galvari Hanna szerepében a Covent Gardenben, a Carnegie Hallban, és a New York-i Metropolitanben is fellépő Vizin Viktória hallható.

 

víg özvegy miskolc1 

Lehár Ferenc operettje június 6-án és 7-én kettős szereposztásban mutatkozik be először a Miskolci Nemzeti Színházban. Galvari Hannaként Eperjes Erika és Seres Ildikó látható, Danilovics Daniló grófot Dániel Gábor és Ódor Kristóf alakítják.

 

víg özvegy miskolc5 

A miskolci színház ajánlója:

 

Bajban a haza! Pontevedro, a kis balkáni állam elszegényedett. Európa fővárosában lévő külképviseletük a csőd szélén áll. Közeledik a nemzeti ünnep, a hagyományos bált meg kell rendezni, de hát már pezsgőre is alig... Az egyetlen remény Glavari Hanna, egy dúsgazdag bankár özvegye, akinek jelentős vagyona megmenthetné a követséget és talán az országot is. Mindenki őt várja, az ő pénzére utazik. Jön? Nem jön? És ha jön, beválik-e a terv, aminek kulcsfigurája Danilovics Daniló, Hanna régi nagy szerelme?

 

Lehár Ferenc operettjét Bécsben 1905-ben, Budapesten 1906-ban mutatták be nagy sikerrel, és azóta operett- és operaszínpadokon egyaránt játsszák – állítólag nincs olyan este a földön, hogy valahol ne lenne műsoron. A szenvedélyes történet Miskolcon Rusznyák Gábor rendezésében, Debreczeni Borbála különleges díszletében kerül színre.

 

 

 

Lehár Ferenc: A víg özvegy

Fordította: Mérei Adolf

  

Glavári Hanna - EPERJESI ERIKA/SERES ILDIKÓ

Danilovics Daniló - DÁNIEL GÁBOR/ÓDOR KRISTÓF 

Zéta Mirko - SZATMÁRI GYÖRGY

Valencienne, a felesége - JANCSÓ DÓRA/LUKÁCS ANITA

Camille de Rosillon - VADÁSZ ZSOLT/KÓBOR TAMÁS

Nyegus - FANDL FERENC

Vicomte Csacada - MOLNÁR SÁNDOR TAMÁS

Paul St. Brioche - DÉNES VIKTOR

Bogdanovics - SALAT LEHEL

Sylvaine, a felesége - SZABÓ IRÉN

Kromov - PÁSZTOR PÁL

Olga, a felesége - MÄRCZ FRUZSINA

Prisics - CSERVENÁK VILMOS

Praskovia, a felesége - BOHOCZKI SÁRA

 

Közreműködik: a Miskolci Nemzeti Színház énekkara, balett kara és zenekara

 

Díszlettervező: DEBRECZENI BORBÁLA

Jelmeztervező: IGNJATOVITY KRISZTINA

Zenei vezető: RÁKAI ANDRÁS 

Karvezető: REGŐS ZSOLT

Rendező: RUSZNYÁK GÁBOR

 

Forrás, Fotó: Miskolci Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása