3 előadás után lefújták a Mandela-operát Dél-Afrikában

Mindössze három előadás után lefújták a Nelson Mandela néhai dél-afrikai elnök életéről szóló operát Dél-Afrikában, mert nem maradt pénz a szereplők kifizetésére.

A Madiba: The African Opera című produkciót pénteken mutatták be Pretoriában, a Dél-afrikai Állami Színházban. A tervek szerint a darab öt estén át futott volna a színházban, majd a qunui Nelson Mandela Múzeumban és a Port Elizabeth-i Operaházban is játszották volna - adta hírül a BBC News.


Mandela unokaöccse, a producer Unathi Mtirara szerint az előadásokat azért kellett lefújni, mert nem maradt pénz a szereplők kifizetésére. A produkció honlapján összesen 24 szereplőt tüntetnek fel.

 

madiba


Az opera Nelson Mandela életének meghatározó eseményeit mutatja be, születésétől kezdve az apartheid rendszer elleni küzdelmén és bebörtönzésén át egészen 1994-ig, amikor megválasztották a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökévé.


A Nobel-békedíjas politikus tavaly decemberben hunyt el, 95 éves korában. Életéről már korábban is készült színházi darab - The Mandela Trilogy címen -, amely az opera, a hagyományos xhosa zene és a dzsessz révén mesélte el Mandela életének történetét. A darabot 2011-ben mutatták be Dél-Afrikában és nem sokkal később világkörüli turnéra indult.


A néhai dél-afrikai elnök életéről film is készült Idris Elba brit színész főszereplésével.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása