14 független előadással jön a ZAKO Fesztivál!

Második alkalommal rendezik meg a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek programjában tizennégy független színházi előadást láthat a Kvártélyház közönsége. 

 

A szervezők ajánlója:

 

Nyolcadik évadát kezdi idén a Kvártélyház Nyári Színház, amelyhez kapcsolódva most is lesz ZAKO Fesztivál. A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében megrendezett Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon tavaly két héten át vendégeskedtek független előadások a Kvártélyház színpadán. Újdonság volt a program; és a visszajelzések, valamint a telt házas előadások alapján a szervezők úgy érezték, idén is érdemes folytatni a kezdeményezést.

 

A tíznapos fesztiválon tizennégy előadáson, valamint a Momentán társulat jóvoltából két ingyenes eseményen vehet részt a Zalaegerszegre látogató közönség. A fesztivál helyszíne ezúttal is a Kvártélyház Szabadtéri Színház lesz.


Az idei válogatás a mai független színházi alkotók szórakoztató, izgalmas és kísérletező színházi munkáival ismerteti meg a Zalaegerszegre látogató közönséget. Két produkció kifejezetten a kicsiknek szól: a Holdvilág Kamaraszínház Szélike királykisasszonya, és Fabók Mancsi Bábszínháza Vitéz László előadása.

 

ZAKO

 

A hazai kortárs szerzők közül Vinnai András, Tasnádi István egy-egy műve és Pataki Éva zenés darabja, az Edith és Marlene tekinthető meg.

 

A külföldi kortársak közül a katalán Galceran és a skót David Grieg darabja lesz látható. Az előbbi az évek óta sikerrel futó Grönholm-módszer, ami egy kíméletlen, de humorral teli állásinterjút mutat be. Utóbbi, a Szentivánéj pedig két szingli történetét mutatja be Pelsőczy Réka és Kocsis Gergely előadásában, akik ismeretlenül keveredve egymás mellé végigmulatják Szent Iván éjjelét és talán egymásba is szeretnek.

 

Klasszikusok is szerepelnek a programban: Örkény, Brecht és Hrabal egy-egy műve kortárs feldolgozásban lesz látható: a Macskajátékot Béres Ilona és Tordai Teri előadásában, a Kaukázusi krétakör parafrázisát Dominó címen a győri FAQ társulat, a Sörgyári Capricciót a szegedi SZ-projekt társulat adaptációjában tekintheti meg a közönség.

 

szentivanej-pelsoczy-kocsis

Szentivánéj

 

Idén is lesz a programban koncert: Tompos Kátya, a Nemzeti Színház művésznője a Keresztül Európán című lemezének anyagát adja elő. A Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett Nézőművészeti Kft. előadásából megismerheti a közönség, hogyan kell nagybetűs nézővé válni a színházban. Műfajában izgalmas a Momentán társulat Rögvest-je, ami az improvizációra épül – így előre elmondhatatlan, hogy miről is fog szólni.

 

A mustra idei vendége Vinnai András lesz, az ő írásából készült a fesztivál programjában szereplő A férfiak szexuális világa című előadás. Az írót a Momentán társulat tagjai mutatják be július 7-én este, zenés felolvasóesttel tarkított beszélgetés keretében.


Jegyeket a helyszínen, a Kvártélyház kihelyezett jegypénztárában (Zalaegerszeg, Kossuth tér) lehet megvásárolni, valamint hamarosan az interneten is lehetőség lesz belépőt váltani a www.kvartelyhaz.hu címen keresztül. A jegyárak előadásonként 1000 és 3000 forint között változnak, de bérlet is vásárolható lesz a fesztiválra.

 

ferfiak

 A férfiak szexuális világa (Janklovics Péter, Bánki Gergely, Vinnai András)


Részletes program:


július 2. - 20:30
Hrabal: Sörgyári Capriccio


július 3. - 20:30
Tasnádi István: Nézőművészeti Főiskola


július  4. - 17:00
Benedek Elek: Szélike Királykisasszony


július 5. - 20:30
David Grieg: Szentivánéj


július 5. - 22:00
Momentán: Záróra


július 6. - 20:30
Rögvest


július 7. - 20:30
Dominó


július 7. - 22:00
Momentán: Bemutat(koz)ó Vinnai András kortárs író


július 8. - 20:30
Vinnai András: A férfiak szexuális világa


július 9. - 20:30
Jordi Galceran: A Grönholm-módszer


július  10. - 20:30
Keresztül Európán - Tompos Kátya koncert


július 11. - 18:00
Vitéz László és Vas Juliska


július 11. - 20:30
Pataki Éva: Edith és Marlene


július 12. - 20:30
Örkény – Berényi: A Szkalla lányok

 

Helyszín: Kvártélyház Szabadtéri Színház (Zalaegerszeg, Széchényi tér 3-5.)
Információ: +36/20/4410659, info@kvartelyhaz.hu

 

 

süti beállítások módosítása