Több mint 11 százalékkal nőtt a Broadway színházainak bevétele

Az új musicalek, ősbemutatók, felújítások és sztárfellépők több mint 11 százalékkal növelték a New York-i Broadway színházainak bevételét a 2013-14-es szezonban.

A színházak látogatottsága is emelkedett 5,6 százalékkal. A május 25-én zárult szezonban 44 új produkciót mutattak be, köztük 16 musicalt és 25 színdarabot - tette közzé az évadzáró alkalmából a színháztulajdonosokat és producereket képviselő Broadway League. A 11,4 százalékos növekedéssel a bevétel elérte az 1,27 milliárd dollárt, teljes nézőszám pedig az 1,21 milliót.

 

"A nézők számának több, mint ötszázalékos növekedése azt jelezi, hogy ez a sokrétű kínálat a színpadon nyilvánvalóan kielégíti a közönséget" - hangoztatta Charlotte St. Martin, a liga vezérigazgatója. A legnépszerűbb produkciók között voltak az olyan musicalek, mint Az oroszlánkirály, a The Book of Mormon (A Mormon könyve) vagy a Wicked.

 

mormon

The Book of Mormon. Fotó: Joan Marcus

 

Az egyik legsikeresebb bemutató Harold Pinter Árulás című színművének felújítása volt, amelyben a színészházaspár, Daniel Craig és Rachel Weisz alakítását láthatták a nézők. Az október elején műsorra tűzött darab bemutatása első hetének hét előadásán 1,1 millió dolláros bevételt hozott.

 

A Broadway a szezon legjobbjait a június 8-ai Tony-díjátadón köszönti, a Radio City Music Hallban rendezett gála házigazdája Hugh Jackman lesz.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása