Tolnay 100 - Kiállítás nyílik a Széchényi Könyvtárban

Tolnay Kláriról nyílik kiállítás az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tárában június 5-én 16:30-kor.

A Színháztörténeti Tár munkatársai, Both Magdolna és Erdélyi Lujza által rendezett kamarakiállítás Tolnay Klári születésének 100. évfordulója kapcsán a legnagyobb hazai színháztörténeti dokumentumgyűjtemény anyagából válogatva mutatja be a színművésznő útjának néhány jeles állomását.


A látogatók egy-egy kiemelt szerephez kapcsolódva ismerhetik meg mind a művészi alakváltás, mind a színházi munkafolyamat érdekes és színes momentumait. A Színháztörténeti Tárban látható lesz számos fénykép, díszlet- és jelmezterv, sajtódokumentum és címlap, melyek segítségével a művésznő színházi világát idézhetjük föl.

 

Tolnay Klari

 

"Tolnay Klári, az ízig-vérig XX. századi magyar színésznő őszinteségével, színészi alázatával és nyitott, sok mindenre kíváncsi intelligenciájával ragadta magával nézőit, partnereit, rajongóivá téve sokukat. Amikor rá emlékezünk, a magunk igaz színházi élményeit és emlékeit is újraéljük. A múlékony színházi művészet így a közönség emlékezetében válhat maradandóvá" - írja meghívójában a Széchenyi Könyvtár.

A kiállítás a megnyitót követően 2014. szeptember 27-ig látható az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tárában (VI. szint), nyitvatartási időben (K-P 9-17, Szo 9-14).


A kiállításhoz kapcsolódik majd a Tár programja a Múzeumok Éjszakája délutánján (Könyv-Tárlat), majd a 18 órakor kezdődő különleges könyvtári estén-éjszakán is, 2014. június 21-én (június 22-én hajnali 2 óráig).

 

Forrás: Széchényi Könyvtár

 

 

süti beállítások módosítása