Kezdődik a szabadtéri színházi szezon!

Ma indul a szabadtéri színházi szezon: a Budapesti Nyári Fesztivál, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház és a Zsámbéki Színházi Bázis közös évadnyitással, előadásokkal, koncertekkel várja a közönséget ezen a napon.

A szabadtéri színházak a nyári évadban összművészeti fesztiválokkal, széles műfaji kínálattal, színvonalas programokkal, prózai és zenés színházi produkciókkal, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, táncelőadásokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel, konferenciákkal és gyerekműsorokkal várják a nézőket.


A Szabadtéri Színházak Szövetsége öt tagjának részvételével az idén először közös évadnyitással hívják fel a figyelmet a szabadtéri színházakra: szombaton mindenki a saját színházában szervez nyitó programot.

 

szszsz

 

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében szombaton a Piszkos Fred, a kapitány című musicalt láthatja a közönség 20 órakor a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Rejtő Jenő művéből készült előadást Sas Tamás állította színpadra, a címszerepben Bezerédi Zoltánnal.


A Gyulai Várszínház csatlakozva az országos szabadtéri színházi évadkezdéshez különleges programot szervez szombaton 17 órakor a tószínpadon, ahol flash mobot szerveznek és ismertetik az évadot. A rendezvényen fellép a Garden Party zenekar és az érdeklődők selfie-t is készíthetnek a tószínpadon, háttérben a várral.


A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza programján a nyári évad első előadásaként Fazekas-Rossa-Novák Lúdas Matyi című darabja, a nyíregyházi Mandala Dalszínház produkciója szerepel. Az előadás szombaton délelőtt 10 órakor a Művészetek Háza színháztermében kezdődött.


A Kőszegi Várszínház Kóstoló öt évszázad vonós zenéjéből című programjával kezdi a szezont: a Kőszegi Vonósok ingyenes koncertjét 19 órakor a Jurisics várban tartják.


A Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázison a szombati közös évadkezdésen Mátyás Irénre, a színház egy éve elhunyt alapító igazgatójára emlékeznek. A megemlékezés 17 órakor kezdődik.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása