A Vágyak Évada következik a Bartók Kamaraszínházban

Tragikomédia, kortárs magyar darab és gyerekszínházi bemutató is szerepel a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház jövő évi műsorán.

Bartok Kamaraszinhaz logo

 

A Bartók Kamaraszínház beszámolója:

 

A Bartók Kamaraszínház Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátéka különdíjban részesült a VII. Kaposvári Nemzetközi Assitej Gyerek-és Ifjúsági Biennálén. A dunaújvárosi színház a közeljövőben több fesztiválon is részt vesz: a Mezítláb a parkban című előadással a VIDOR Fesztiválon, a Május! című előadással pedig a Vidéki Színházak Találkozóján a Tháliában.


A következő színházi évad a Vágyak Évada.


Első bemutatóként Moliére Amphitryon című tragikomédiája kerül színre a színház stúdiójában, Hegymegi Máté rendezésében, a főszerepben Nagy Zsolttal. A szöveget Szálinger Balázs költő, drámaíró jegyzi, kortárs szövegkezelése közelebb hozza a mai néző számára minden idők egyik legnagyobb drámaírójának remekét.

 

Zsolt Nagy-3


A nagyteremben fiatal kortárs magyar drámaíró, Hamvai Kornél Sztálinváros című bohózatát mutatják be, amelynek különlegessége, hogy éppen annak az épületnek a kultúrházi avató ünnepségéről szól, amely most a Bartók Kamaraszínház otthona. Az előadás rendezője Tóth József, egyik főszereplője Vándor Éva, aki immár harmadik szerepét játssza a Duna-parti teátrumban. Ebben a produkcióban mutatkoznak be a színház új művészei: Páder Petra és Fritz Attila.


Örkény István Kulcskeresők című művét az évad második felében a Stúdiószínpadon Király Attila rendezi, a főszerepeket Lapis Erika, Kiss Attila és Jászberényi Gábor játsszák. A nagyterem utolsó bemutatója az Anconai szerelmesek című olasz zenés játék. Az előadást Csizmadia Tibor rendezi, főszereplői Csankó Zoltán, Vándor Éva és Bozó Andrea.


A Bartók Kamaraszínház a következő évadban 3 gyerekszínházi bemutatót és egy középiskolásoknak szóló tantermi projektet is műsorra tűz. A Bartók Táncszínház Play (játszótéri kalandjáték) címmel mutat be táncjátékot a gyerekeknek. Az est koreográfus-rendezői: Papp Éva és Hernicz Albert.


Szaffi címmel az Egri Gárdonyi Géza Színház Táncszínháza és a Bartók Táncszínház közösen mutatnak be egy nagyszabású táncjátékot Jókai Mór azonos című művéből, amely mese az igazi kincs megtalálásáról a tánc varázslatával. A produkció koreográfus-rendezői: Topolánszky Tamás és Vári Bertalan.


Az évad végén a legkisebbeknek készül Jeli Viktória- Tasnádi István- Darvas Ferenc Hepp!! című cirkuszi bohócjátéka, Ellinger Edina rendezésében, Tőkés Nikoletta, Gasparik Gábor és Fritz Attila főszereplésével.


A tervek szerint folytatódik a színház aulájában a havi rendszerességgel jelentkező sorozat Vendégségben címmel, amelyben felkért pedagógusok egy-egy neves költőt, próza-és drámaírót hívnak meg. Jövőre is megrendezi a színház az immár hagyománnyá vált Ádámok és Évák Ünnepét, amelynek főrendezője Rubold Ödön lesz.

 

Forrás: Bartók Kamaraszínház

 

süti beállítások módosítása