Díjakat adtak át az egri évadzárón

"Lélekemelő évad volt" - fogalmazott Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója a társulat évadzáró ülésén.

Az évadzárón az immár hagyományossá vált díjak is átadásra kerültek: a Heves Megyei Hírlap közönségszavazása alapján az évad táncművésze Emődi Attila, színésze Nagy András, színésznője Marjai Virág, az év rendezőjeként ismét Blaskó Balázsra érkezett a legtöbb szavazat. A társulat voksai alapján az évad műszaki dolgozója Kobolák Balázs, az évad művésze Ozsgyáni Mihály lett.

 

Blaskó Balázs beszámolója szerint 284 előadást tartottak idén 78 ezer 500 néző előtt, ez 95 százalékos látogatottságot jelent. A három évvel ezelőtti alig hatezres bérletes nézőszám pedig mostanra 12 ezer 700-ra nőtt. Fontos fejlesztések kezdődnek a nyáron: 25 millió forintból felújítják a színészházat, a színház hang- és fénytechnikájának korszerűsítésére pedig 15 millió forintot fordítanak. A direktor három évvel ezelőtti igazgatói pályázatában a modern művészi eszközökkel megvalósuló, klasszikus, minőségi, konzervatív népszínház eszményét fogalmazta meg. A nézők visszajelzése is azt mutatja, jó úton halad a társulat – mondta.

 

Nagy Andras Blasko Balazs Emodi Attila Marjai Virag Ozsgyani Mihaly

Nagy András, Blaskó Balázs, Emődi Attila, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály


Topolánszky Tamás tagozatvezető elmondása szerint munkás évad van a hátuk mögött, s nyáron sem pihennek. Június 8-án a POSZT OFF-programjában lépett fel a GGTánc Eger két előadással: a Képzelt beteggel -melynek koreográfusa Grecsó Zoltán  - valamint a Jenna Jalonen által koreografált Négy napló, egy verssel.
 
A jövő évadban tervezett bemutatókról Blaskó Balázs elmondta: a közönség igényli a zenés műfajokat, de mély tartalmú prózai művek is színpadra kerülnek. Bemutatják Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása c. tragikomédiáját, a Bál a Savoyban című revüoperettet, A cigánybáró című táncjátékot, Shakespeare Rómeó és Júliáját, és szerepel a műsortervben két musical is: a Légy jó mindhalálig, valamint a Chaplin-film alaphelyzetét feldolgozó A kölyök.


A gyerekeket A palacsintás király című zenés mesejátékra, a Szaffi táncmesére, és a Pumukli című mesejátékra várják.


A stúdiószínpadon mutatják be Görgey Gábor: Görgey című drámáját, amelynek főszerepét Blaskó Péter játssza. Ezen kívül itt lesz látható a Jászai Mariról szóló A megkoszorúzott című monodráma, a Grace és Gloria c. színmű, az Utolsók c. táncjáték, valamint egy akcióvígjáték: a Robinson és Crusoe.

 

Forrás, fotó: Gárdonyi Színház

 

 

süti beállítások módosítása