Nyolcezer látogató a Judafesten

Vasárnap, június 8-án új arcát mutatta meg a belvárosi zsidó és bulinegyed: a városrész szíve, a VII. kerületi Kazinczy utca a Judafest Utcafesztiválon egy napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, koncerteknek, kirakodó- és tudásvásárnak, és egyéb izgalmas programoknak adott helyet.

judafest_2.jpg

– A Judafest kiemelt célja volt, hogy a fesztiválozók találkozhassanak az egykori zsidónegyed és a zsidó kultúra népszerű vagy éppen kevésbé ismert értékeivel, érdekességeivel. Ezen keresztül rendkívül fontos szempont volt az is, hogy a holokauszt 70. évfordulóján rendezett emlékévben a fesztivál rámutasson a békés egymás mellett élés szükségszerűségére – mondta Borgula András, a rendezvény egyik szervezője. – Ennek jegyében a Kazinczy utcára kihelyezett ötven méter hosszú asztal mellett mintegy kétszáz kerületi és zsidó nagycsaládost láttunk vendégül egy közösségi vacsorára. Az akcióval nem csak a hét évtizedes évfordulóról emlékeztünk meg, jóval inkább az előttünk álló hetven évre kívántuk a figyelmet felhívni – tette hozzá.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett Judafesten legtöbben kerületi lakosok és budapestiek, valamint sok külföldi látogató vett részt, összesen több mint nyolcezren.

süti beállítások módosítása