Másodszor rendezik meg a V4 Fesztivál és Színházi Találkozót

Idén második alkalommal kerül megrendezésre Vácott a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó, a Visegrádi négyek regionális együttműködését ünneplő rendezvénysorozat. A hatnapossá bővült esemény idén is változatos programokat kínál: az érdeklődőket a négy ország színházainak egy-egy előadása, valamint népszerű magyar előadók koncertjei várják június 24. és 29. között.

A Váci Dunakanyar Színház ajánlója:

 

A rendezvénysorozat június 24-én ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, melyen a fesztivál védnökei, Halász János kultúráért felelős államtitkár, Harrach Péter országgyűlési képviselő, Fördős Attila, Vác polgármestere, valamint Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója, a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó megálmodója tartja meg ünnepi köszöntőjét. Ezt követően az öttagú Strokes Ütőegyüttes adja elő hétköznapi tárgyakra komponált, ritmust és mozgást ötvöző, lendületes és humoros műsorát. Az előadásban közreműködik Bakos-Kiss Gábor színművész. A nyitóünnepségre a meghívott vendégeket, valamint a V4 bérlettel rendelkezőket várják.


A nagyközönség számára június 25-én szerdán, 18 órakor a szlovákiai Zsolnai Városi Színház Kékszakállú, a nők reménye című, sajátos atmoszférájú előadása nyitja a fesztivált, majd 20 órától a több, mint 25 éves Csík zenekar mutatja be legújabb, Amit a szívedbe rejtesz című albumát.

 

v4

 

Június 26-án 19 órától a debreceni Csokonai Színház Olt Tamás: Hét randi című előadásában a nézők hét különböző kapcsolat alakulását követhetik, 21 órától pedig a Quimby zenekar nagy nyári turnéjának egyik állomásaként adott fergeteges koncertjén tombolhatunk. Június 27-én 18 órakor a lengyel Jan Kochanowski Popular Színház Újjászületés című musicaljével folytatódik a sor. A tragikomikus, abszurd helyzeteket szülő történetet groteszk nyelvezet és modern rockzene kíséri.

 

Dolhai Attila - mielőtt végleg elbúcsúzna a musical világától - június 27-én este fergeteges nyárindító nagykoncertet ad sok jól ismert slágerrel. A hol szívbemarkoló, hol vidám duettekben Vágó Bernadett lesz a partnere. Az Ultravaló funk-pop zenekar táncolni való nótákkal már 20 órától segít a ráhangolódásban.


Másnap, június 28-án 18 órai kezdettel a csehországi Tesin Színház hozza el a váci közönségnek Báthory Erzsébet, a "vérgrófnő" titkokkal átszőtt történetét feldolgozó musicaljét, ezt követően pedig 21 órától Hobo és bandájával ünnepelhetjük együtt a Vadászat című album születésének 30 éves jubileumát.

 

 

A V4 Fesztivál és Színházi Találkozó során a színészek anyanyelvükön játszanak, az idegen nyelvű előadásokat magyar, a magyar nyelvű előadást pedig angol nyelvű feliratozással válik minden néző számára követhetővé. Minden megvásárolt színházjegy mellé ingyenes koncertbelépő jár aznap estére, mely az előadás után, a Váci Dunakanyar Színház jegypénztárában vehető át. A színházi előadásoknak a Váci Dunakanyar Színház, a koncerteknek a szomszédos Vörösház udvara ad otthont, ahol a résztvevők igazi hungarikumként neves készítők díjnyertes pálinkáit és borait is megkóstolhatják. Az élet az esti koncertek után sem áll meg a „színházi negyedben” a TEAtrum Cafe frissítőkkel és élő foci vb-közvetítéssel várja a labdarúgás rajongóit.


Az első V4 Fesztivál és Színházi Találkozó által teremtett hagyomány folytatódik, a rendezvény ideje alatt a négy ország színészei délelőttönként egy workshopon vesznek részt Olt Tamás rendező vezetésével, ahol megtapasztalva a verbális kommunikáció nehézségeit, annak félreérthetőségét igyekeznek létrehozni egy közös előadást a rendszerváltás utáni függetlenség témájában. Június 29-én 18 órakor a workshop eredményeként megszülető előadás zárja majd a fesztivált.


Részletes program és jegyinformációk: www.v4fest.eu

 

süti beállítások módosítása