Kiírták a pályázatot a Csiky vezetésére - Összeállt a szakmai bizottság névsora is

Kiírta a pályázatot a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára a városi közgyűlés csütörtöki ülésén.

A közhasznú nonprofit kft.-ként működő intézmény jelenlegi ügyvezető igazgatójának, Rátóti Zoltánnak 2010-ben elnyert megbízása év végén lejár, a munkakör betöltésére vonatkozó szabályok szerint a pályázatot fél évvel a határozott jogviszony megszűnése előtt kell meghirdetni. Rátóti Zoltán az MTI érdeklődésére azt mondta: természetesen benyújtja a pályázatát, szeretné folytatni a megkezdett munkát. Közölte: a pályázatában - csakúgy mint az előzőben - kiemeli a színház felújításának a szükségszerűségét, megjegyezve: "bár ezt nem tudom, miként lehetne még jobban hangsúlyozni". A pályázat másik fontos elemének a társulat építését, erősítését nevezte.


A közgyűlés - mint a társaság egyszemélyi tulajdonosa - a pályázati kiírást június 30-án teszi közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján. A pályázat benyújtásának határideje a közzétételtől számított 30 nap, vagyis 2014. július 30.

 

csiky

 

A testület határozata szerint a legfeljebb öt évre szóló igazgatói munkakör ellátásával szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező személy bízható meg. A miniszter a kinevezési jogkör gyakorlójának javaslatára a meghatározott szakirányú felsőfokú végzettség, szakképesítés megszerzésének követelménye alól a törvényben meghatározott esetben felmentést adhat.


A pályázatnak tartalmaznia kell a színház irányítására, működtetésére, tevékenységének szervezésére és menedzselésére vonatkozó művészeti, szakmai és vezetői programot, a tervezett műsorok és egyéb rendezvények szakmai koncepcióját, a kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények látogatottságát fejlesztő törekvéseket, az alkotótársak, együttműködő szakmai partnerek felsorolását, valamint azok nyilatkozatát nyertes pályázat esetén a felkérés elfogadásáról, a vezető munkatársak felsorolását az adott szervezeti felépítésre reflektálva, a társaság gazdálkodásának hatékonyságát növelő elképzeléseket.


A pályázatokat a polgármester felkérése alapján egy szakmai bizottság véleményezi, amelynek tagja a Színházművészeti Bizottság delegáltjaként Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója; Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója; Molnár Piroska, a nemzet színésze; Sztarenki Pál, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze; a szakminiszter delegáltja Hausenblasz Dóra, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága művészeti főosztályának vezetője, a reprezentatív szakszervezet képviselője Tóth Géza, a kaposvári színház művésze, a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere és Csató László, a közgyűlés oktatási, tudományos és kulturális bizottság tanácsnoka.


A színház igazgatójáról szeptember 4-én dönthet a kaposvári közgyűlés.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása