Musicalt írnak a Jégvarázs zeneszerzői

Musicalt készít a Jégvarázs című animációs kasszasiker betétdalaiért Oscar-díjjal jutalmazott szerzőpáros - közölte a készülő alkotás producere.

Scott Sanders szerint Robert Lopez és felesége, Kristen Anderson-Lopez romantikus komédiát ír Up Here címmel. A produkció a kaliforniai La Jolla Playhouse 2015-2016-os évadának repertoárján szerepel. A producer ígérete szerint a darab szellemes, csípős és fesztelen lesz, amivel várhatóan nagy közönséget fog megszólítani - adta hírül a BBC News.

 

kristen-anderson-lopez-and-robert-lopez-academy-awards

 

A Jégvarázs című animációs film betétdalain túl a Lopez házaspár szerezte a Disney stúdió 2011-es Micimackó című, egészestés rajzfilmjének zenéjét is. Mások mellett Robert Lopez nevéhez fűződik az Avenue Q - A mi utcánk és a Book of Mormon című többszörös Tony-díjas musical is.

 

Az Up Here című produkciót, amelynek dalait, szövegkönyvét és történetét is a Lopez házaspár jegyzi, a Tony-díjra jelölt Alex Timbers fogja rendezni. 

 

A Jégvarázs az elmúlt év legnagyobb animációs sikere volt. A Disney-produkció két Oscart is begyűjtött az amerikai filmakadémiától: a legjobb animációs filmnek és a legjobb filmdalnak járó szobrot vitte el.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása