Szenvedélyem, Velence - Újra látható az ExperiDance előadása a RaM-ban

Június 19-én ismét látható az Experidance Szenvedélyem, Velence című előadása a RaM Colosseumban.

Az Experidance ajánlója:


Karneváli nyüzsgés, fények, színek, sóhajok. Velencében a karneváli időszakban az utcákat maszkos alakok veszik birtokba, hogy az éjszaka leple alatt átéljék azt, amire csak a szenvedély képes. Az ExperiDance Production legújabb előadása ebbe a titkos, vágyakkal és szerelemmel teli világba kalauzolja el nézőjét.

 

121A4559

 

A vízre épült város a karneváli nyüzsgés és ünnepi pompa birodalma, ahol korok, kultúrák, régi és új idők stílusai találkoznak. Hol a csillogás és a sötét árnyak egyszerre vannak jelen, az élet pedig folytonos vágy és szenvedély. Velence évszázadok óta művészek és politikusok százait ihleti meg. Napóleon szerint Európa legszebb bálterme az elegáns palotákkal teli város. Alkotott itt Picasso, Wagner és Vivaldi is. Végtelen folyosók és szalonok birodalma, amely szerelemre lobbant, és vágyakozásra ébreszt. Mámor, szenvedély, képmutatás és fényűzés otthona. Örök lüktetés, és örök titkok. Büszkeség és szépség hona.


Velence titokzatos története és hangulata ezúttal az ExperiDance Produkciót ösztönözte alkotásra. A társulat táncképekben mesél szerelemről, vágyakozásról, egymásba fonódó maszkos alakokról, találkozásokról és elválásokról, ismerős és ismeretlen alakokról. A történet hősei kalandorok, kitalált és valós szereplők. Egy éjszaka Velencében, melyet körbefonnak a sóhajok, könnyek, és az éjszaka homályában visszhangzó lépések. Kilencszáz évnyi történelem pompás márványfalak közé rejtve, hol egykor dózsék irigyen figyelték a karneváli vígasságokat, most mulatozó népek lejtenek táncot.


A Szent Márk tér éjszakájában szent és profán találkozik, hogy megmutassa mindazt, amit Velence adott a világnak, és amit Velence adhat minden egyes odalátogatónak.

 

Koreográfus: Román Sándor, rendező: Manfred Schweigkofler, producerek: Vona Tibor és Giorgio Barbolini. A darab díszlettervezője Német Hajnal Auróra, a jelmezeket Debreczeni Ildikó készítette. Smink: Petrik Lili Gitta, vetítés: Szondi György, fény: Szimeiszter Balázs, függönytánc oktató: André Rolland.

 

 

süti beállítások módosítása