"Nagy lehetőségek rejlenek a bábok világában" - Spiegl Anna válaszolt

A Budapest Bábszínház színésznőjét, Spiegl Annát kérdezte a Marie Claire. Lapszemle.

A kérdésre, hogy került kapcsolatba a bábokkal, úgy válaszolt: "Kecskeméti lány vagyok, és nálunk erős hagyománya van a diákszínjátszásnak. Nagyon megtetszett nekem is, de középiskolás koromban még nem voltam elég magabiztos ahhoz, hogy prózai színésznőnek felvételizzek az egyetemre. Amikor meghallottam, hogy van bábszínész képzés is, rögtön beadtam a jelentkezésemet. Mindig is érdekelt a képzőművészet, és úgy éreztem, ehhez a bábokkal is tudok kapcsolódni" - fogalmazott Spiegl Anna, aki prózai szerepekben is kipróbálta magát, jelenleg a K. V. Társulat Gardénia c. előadásában, Pelsőczy Réka rendezésében, illetve az Örkény Színház Stuart Mária produkciójában is játszik.

 

hups

A HUPS Crew, középen: Spiegl Anna

 

A színésznő nemrég a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Üveghegy-díját nyerte el a Bábszínház Semmi című darabjában nyújtott alakításáért. Ennek kapcsán elmondta, úgy véli, minden karakterrel megtalál valamit az ember önmagában. "Az eredeti könyvben Agnes a narrátor, de ez a darabban másként jelenik meg, önálló karaktert kap és ő lesz az, aki a történetben elindítja a Fontos Dolgok játékát. Közös pont bennünk, hogy amikor mindenki tanácstalan, bedobjuk az ötleteket és jelezzük, hogy csinálni kéne valamit. Amikor más leblokkol, bennem elindul a cselekvés" - számolt be Spiegl Anna, aki volt egyetemi osztálytársaival új projektet indított, a HUPS! Crew-t.

 

"Czupi Dániellel, Fehér Dániellel, Hoffer Károllyal és Szolár Tiborral együtt alapítottuk meg a kis társulatunkat, a HUPS! Crew-t, amely a szöveg nélküli, élő zenés bábszínházról szól. Első előadásunk, a Jam, az egyetemi vizsgáink jeleneteire épül. A darabbal nem várt sikereket értünk el, méghozzá külföldön. Egymás után kapjuk a felkéréseket, amiknek különösen azért örülök, mert imádok utazni és boldoggá tesz az a szabadság, amit ettől kapok. Nemsokára egy németországi turnéra indulunk, de elvisszük a darabot Belgiumba is. Úgy érzem, nagy lehetőségek rejlenek még a bábok világában, amiket szeretnék mind kiaknázni" - árulta el Spiegl Anna.

 

A teljes interjút itt olvashatják.

 

süti beállítások módosítása