Besenczi Árpádot javasolja a szakmai bizottság a zalaegerszegi színház élére

Széles műfaji sokszínűség jellemezte a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház repertoárját a most záruló színházi évadban, a bemutatott produkcióikkal nagy közönség- és szakmai sikert értek el - közölte a társulat pénteki évadzáró ülésén a teátrum igazgatója.

Besenczi Árpád az MTI-nek elmondta: céljuk, hogy továbbra is minőségi előadásokat állítsanak színpadra és minél többen járjanak színházba. A népszerű tantermi deszka (diákok szóló színházi program) tovább folytatódik, így meg tudják szólítani a későbbiekben pedig "színházbaráttá tenni" az ifjúságot.


A Hevesi Sándor Színház a 2013/2014-es évadban 311 előadását tartott, a produkciókat csaknem 72 ezer néző látta. Az előadásokra több mint 9 ezer bérletet váltottak, a teljes bevétel megközelítette a 104 millió forintot.

 

besenczi

Fotó: besencziarpad.hu


Besenczi Árpád az évadzáró társulati ülésen elmondta, hogy igazgatói kinevezése 2015 februárjában lejár. Az igazgatói székért egyedüli jelentkezőként indult az idén kiírt pályázaton. Az önkormányzat kulturális bizottsága egyhangú, míg a szakmai bizottság nyolc igen és egy tartózkodás mellett újbóli kinevezését javasolta. A pályázatról Zalaegerszeg közgyűlése a jövő csütörtöki ülésén dönt majd.


Vigh László fideszes országgyűlési képviselő (Zala megye, 1 vk.) köszöntőjében kiemelte: a színház igazgatója az elmúlt években olyan munkát végzett, amely alapján nem kérdőjelezhető meg, hogy a zalaegerszegi teátrum élén folytassa a munkáját. A számok - a színház rekordbevétele, a nézőszám alakulása - önmagukért beszélnek. A közönség- és a szakmai sikerek is azt mutatják, hogy jó irányba tart a színház, a politikának pedig mindössze annyi dolga van, hogy biztosítsa az anyagi lehetőségeket - hangsúlyozta a politikus.


A közönség szavazatai alapján a Sztarenki Pál rendezte Csoportterápia nyerte el a legjobb előadásnak járó díjat, a nézők voksai alapján pedig Besenczi Árpádot, az teátrum igazgatóját választották meg az évad legjobb színészének.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása