Egynézős "autószínház" indul Szegeden

Egynézős, intim színházi előadásokra várja a szegedi REÖK és a Homo Ludens Project a nézőket június 18-ától: a CAR-MEN című előadás-sorozatban négy rövid produkciót egy-egy negyedórás belvárosi autózás során nézhetnek meg az érdeklődők.

Benkő Imola rendező, a Homo Ludens Project művészeti vezetője a REÖK-kel közösen tartott csütörtöki szegedi sajtótájékoztatón elmondta: ötletüket külföldi mintákból vették és dolgozták tovább. Egy New York-i rendezőben merült fel először, hogy a peep show-k mintájára egynézős előadásokat rendezzen. A tengerentúlon ez óriási siker lett, Magyarországon azonban még nincs nagy hagyománya.

 

car

 

A CAR-MEN előadások négy témát dolgoznak fel: a Katarzis-oktatás során Arisztotelész Artúr tanár úr és segédje, Duchamp Marci egymást szóba, heccbe fojtva villogtatják dühvigyorukat. A CAR-MEN pszichóban, melyet Tudat-fuvarnak neveztek el, a színészek arra keresik a választ, hogy mi rejlik a személyiség mélyén. A CAR-MEN akcióban, amely az Übü papa rabul ejt alcímmel fut, Übü papa mindenkit túszul ejt, aki sokat fogyaszt, így Segesvárnál a szabadság- és szerelemhabzsoló Petőfi is rabbá válik. A CAR-MEN koncerten pedig, amely a Partizándalok alcímet viseli, Mosonyi Alíz Magyar mesék sorozatának ihletésére született zenét hallgathatnak a nézők, persze szigorúan egymás után.

 

car man 04 0


Benkő Imola hozzátette: a produkciók nem interaktívak, a néző csak betekinthet egy-egy jelenetben, úgy lehet részese, hogy közben neki nem kell megnyilvánulnia. Így olyan, mintha például egy akciófilmbe csöppenne, de nézőként. A produkciókat június 18-19-én és 25-26-án láthatják az érdeklődők. Mivel korlátozott a férőhely a "nézőtéren", előre be kell jelentkezni a REÖK-ben. Herczeg Tamás, a REÖK vezetője elmondta: mivel a művészetek közt az alternatív színházat is fontosnak tartják, ezért szívesen vettek részt a produkcióban.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása