L. Simon: Nincs veszélyben a Nemzeti Táncszínház működése

Nincs veszélyben a Nemzeti Táncszínház működése - jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség vasárnapi hatállyal kinevezett parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

A fideszes képviselő, aki a budai Vár megújítását felügyeli majd, ezt azokra a hírekre reagálva közölte, amelyek szerint a miniszterelnök és hivatalának a Karmelita kolostor épületébe tervezett költözése miatt a Nemzeti Táncszínház sorsa bizonytalanná vált.

 

l simon

Fotó: Hegedűs Róbert


L. Simon László elmondta, a kormánynak az a szándéka, hogy a Miniszterelnökség 2016-ban felköltözik a budai Várba, a Karmelita kolostor épületébe, amely jelenleg is kilencven százalékban irodákat foglal magába: ott van például a Nemzeti Örökség Intézete, a Nemzeti Kegyeleti és Emlékhely Bizottság, de vannak benne kormánybiztosi irodák, valamint egy étterem is.


A Miniszterelnökség a felújítást és az átalakítást követően költözne az épületbe.


L. Simon László közölte, a táncszínház igazgatóját, Ertl Pétert már korábban tájékoztatta arról, hogy nyugodtan tervezhetik a 2014/2015-ös évadot, azt a jelenlegi helyükön le tudják bonyolítani. Hozzáfűzte: a felújítás érinteni fogja a Nemzeti Táncszínház épületét is. L. Simon László megjegyezte, hogy a táncszínház jelenleg is több helyszínen játszik, például a Művészetek Palotájától bérel rendszeresen helyet.

 

Az államtitkár kijelentette: hosszú távon az a szándékuk, hogy méltó körülmények között tudják "ennek a fontos nemzeti intézménynek" a működését garantálni.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása