Cserhalmi György az Évad színésze Fehérváron

Varga Mária és Krisztik Csaba kapta a Vörösmarty Gyűrűt, Cserhalmi György az Évad színésze, Horváth Erika pedig az Évad dolgozója. Évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház.

Szombaton tartotta meg évadzáró társulati ülését a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Közel háromszáz előadás, tizenháromezer bérletes és hetvenhatezer néző: ez a teátrum 2013/2014-es évadának mérlege címszavakban. Az évadzárón Dr. Szikora János igazgató köszönetet mondott a közös sikerért, majd négy díjat is átadott.

tarsulat
A Vörösmarty Gyűrű-díjat 1999-ben alapította a színház társulata, hogy kifejezze elismerését az évadban legjobb teljesítményt nyújtó művészkolléga felé. A 2013/2014-es évadtól a díj mecenatúráját az ARTeátrum Alapítvány vette át, és nem csak egy, hanem két művészt is „meggyűrűznek”; egy férfi és egy női színművész vagy táncművész veheti át a díjat – mondta Révész László, az ARTeátrum alapítója. A társulat titkos szavazása alapján Varga Mária színművésznő és Krisztik Csaba színművész vehette át idén a Vörösmarty Gyűrűt.

Arról, hogy ki az Évad színésze, a Vörösmarty Színház vezetősége dönt: a díj idén Cserhalmi Györgyöt illeti. A színművész betegsége miatt nem lehetett jelen az évadzárón, ezért Szikora János a társulattal közösen telefonon közölte az örömhírt Cserhalmi Györggyel. A tavaly alapított az Évad legjobb dolgozója-díjat: ennek sorsáról – szintén titkos szavazással – a társulat döntött. Idén Horváth Erika vehette át az elismerést.

A nyár sem telik eseménytelenül, hiszen július elején zenés estékre várják a publikumot, hamarosan kezdődik a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat, augusztus közepén pedig megrendezik a Koronázási Ünnepi Játékokat, emellett számos vendégelőadást tartanak.

 

Forrás, fotó: Vörösmarty Színház

 

 

süti beállítások módosítása