Gálaműsorral nyit a megújuló Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Gálaműsorral nyitják meg ma este a felújított Nagyerdei Szabadtéri Színpadot Debrecenben.

Európai Uniós forrásból 304 millió forintos költséggel építették újjá a színpadot: a régi szabadtériből megmentették, de teljesen felújították az egykori öltözőépületet, és teljesen új, ezer férőhelyes nézőteret alakítottak ki. A szabadtéri színpad hatalmas erdei fenyők és kocsányos tölgyóriások között épült fel több mint hatvan évvel ezelőtt a Nagyerdő egyik legszebb részén - mondta el Bódor Edit, a színpadot működtető Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője korábban az MTI-nek.

 

nagyerdei

 

Az avató ünnepségen, 1950. június 10-én Kodály Zoltán Székelyfonó című művét játszották. A nagyszabású előadásra Menyhárt József festőművész tervezte a díszletet: egy stilizált székely szőttest és székelykaput. A nagysikerű előadáson, amelyet Csenki Imre rendezett, maga Kodály Zoltán is részt vett. Az azóta eltelt évtizedekben a Nagyerdei Szabadtéri Színpad szerves részévé vált a debreceniek kulturális életének. Generációk sora szórakozott ott egészen az új évezred elejéig. Az ezredfordulóra azonban annyira leromlott a színpad állaga, hogy be kellett zárni - ismertette Bódor Edit.


Hozzátette: az új Nagyerdei Szabadtéri Színpad vasárnap esti avató gálaműsorán fellép Debrecen örökös dívája, Kállay Bori lányával, Fonyó Barbarával, az operaénekes Balczó Péter, valamint Magyar Attila és Hajdu Steve színészek. Részletek hangzanak el a Székelyfonóból, valamint a Csokonai Nemzeti Színház és az Ady Endre Gimnázium diákjainak előadásában a Légy jó mindhalálig musicalből. Fellép a Debreceni Népi Együttes és a Valcer Táncstúdió is, vendég lesz Szinetár Dóra és Angyal András, Zséda, Caramel és a Dolly Roll.


Június 17-től a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Debreceni Nyári Színházi Esték 20. évadát. A repertoárban idén összesen tizenhat produkció szerepel a legkülönbözőbb műfajokban: lesz krimi, bohózat, zenés vígjáték, mesemusical és operett. Fellép mások mellett Udvaros Dorottya, Oroszlán Szonja, Détár Enikő, Nagy Sándor, Hujber Ferenc és a L'art pour l'art társulata.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása