Három helyszínen láthatók nyáron a Pannon Várszínház előadásai

A Pannon Várszínház előadásai Sümegen, Alsóörsön és Balatonfüreden várják a nézőket a nyári szezonban - mondta el a teátrum igazgatója veszprémi sajtótájékoztatóján.

kepzelt riport pannon

Képzelt riport... (fotó: pannonvarszinhaz.hu)

 

Vándorfi László közölte, hogy az idei nyári játékoknak három produkció adja a gerincét: a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Hegedűs a háztetőn, valamint a Toldi című musical-költemény, amelyet a Sümegi Palotajátékok nyitó előadásaként láthat először a közönség.


Hozzátette: a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című produkció mögött egy országos turnésorozat áll, amely a nyáron folytatódik óbudai és balatonfenyvesi helyszínen. Ez a darab lesz a nyitó előadása a balatonfüredi Mediterrán Színházi Fesztiválnak is július 28-án.


A direktor hozzáfűzte: az évad egyik nagy sikerdarabja, a Hegedűs a háztetőn musical szintén bekerült a nyári repertoárba. A darab ötven szereplős, az előadásban élőben közreműködik a Budapest Klezmer Band - tette hozzá.


A Toldi zenéjét a Ghymes együttes játssza, a címszerepben György-Rózsa Sándort, az Operettszínház művészét láthatja a publikum, az előadás koreográfusa Krámer György. A darabban Arany János fiatalkori énje is megjelenik - emelte ki Vándorfi László.


A Pannon Várszínház vezetője hangsúlyozta: a nyári színháznak helyet adó települések mindegyikén otthon érzik magukat a művészek, hiszen hosszú évek óta tartó együttműködés eredménye a nyári előadássorozat.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása