Nyári játékokat rendez a Turay Ida Színház Egerváron

A Csakazértis szerelem című zenés játékkal indul a Turay Ida Színház nyári előadássorozata június 19-én a Zala megyei Egerváron, a Nádasdy-Széchenyi-várkastély udvarában felújított fedett színházban.

A Turay Ida Színház társulata a nyári játékokon öt színházi produkciót (összesen tizenegy előadást) állít színpadra Halasi Imre, Mikó István, Topolcsányi Laura és Szirtes Gábor rendezésében a reneszánsz várkastélyban.

 

A produkciók között szerepel a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! című kétrészes komédia, az Imádok férjhez menni című zenés vígjáték, valamint a kísértetkomédiaként jegyzett Szellem a spájzban című előadás. Az előadások sora a Gül baba című operettel zárul augusztus 21-én. A klasszikusnak számító darabot a nyár utolsó hónapjában még két alkalommal, augusztus 22-én és 23-án láthatja a közönség.

 

csak semmi szexet

Kép a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! c. előadásból


Az Egervári Várszínház előadásain a főbb szerepekben Patkó Bélát, Keresztes Ildikót, Sasvári Sándort, Mikó Istvánt, Hűvösvölgyi Ildikót, Benkő Pétert, Nyírő Beát, Nemcsák Károlyt, Pásztor Erzsit, valamint Bódi Barbarát láthatja a közönség.

 

A csaknem 640 millió forint uniós támogatásból felújított Nádasdy - Széchenyi-kastélyt tavaly novemberben adták át. A projekt keretében rekonstruálták és a legmodernebb technikával szerelték fel a csaknem félezer nézőt befogadó színháztermet a kastély udvarában.


Az ország területén lévő 60 hasonló, négy sarokbástyás várkastély közül egyedül az egervári maradt fenn. A rekonstrukciós munkák során a látogatóközponttá átalakított kastély reneszánsz és barokk termét korabeli bútorok másolataival rendezték be. A műemléképületben okostelefonok segítségével a látogatók megismerkedhetnek reneszánsz korabeli viseletekkel, fegyverhasználattal, étkezési szokásokkal.


Az 1288-ban emelt vár helyén később felépült várkastély mai formájában a késő reneszánsz korát idézi, és a rekonstrukciót követően a turizmus mellet oktatási célokat szolgál, valamint ideális helyszíne a színházi bemutatóknak.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása