A varázsló - Két koreográfus közös munkája a Bakelit színpadán

Június 19-én a Lenka Vagnerová & Company and Landerer&Company: Sorcerer – A varázsló című előadását tekinthetik meg a Bakelitben.

A Bakelit Multi Art Center színpadán látható a Nemzetközi Visegrádi Alap - Előadó-művészeti rezidencia programjának keretei között a Lenka Vagnerová & Company és a Landerer&Company munkabemutatója, a Sorcerer.

 

A darab az illúzió, az agymosás, a bölcsesség és a mágia fogalmainak játékát járja körül. Milyen könnyen befolyásolható az emberek tudata, és milyen könnyen hisszük el mindazt, amit elénk tárnak, miközben könnyen lehet, hogy valójában minden, amit érzékelünk, pusztán csak illúzió. Az előadás egy hatfős nemzetközi kreatív csapat munkája, a két koreográfus folytonos párbeszédet alkotó mozdulatsorai az alapjai a különálló képeknek.

 

landerer

fotó: Ralf Mohr

 

Az alkotókról:


Lenka Vagnerová&Company

A nemzetközi és a cseh kortárs tánc színterén működik Lenka Vagnerová független koreográfusként, táncoktatóként és táncosként. 2012-ben alapította Prágában a Lenka Vagnerová & Társai táncszínházat, mellyel olyan előadásokat hoztak létre, mint pl: a La Loba (Andreu Opavska – Az év táncosa díjat nyerték el vele), a Riders (mely 2012-ben elnyerte Az év tánc előadása díjat), vagy a Mah Hunt (ami a Cseh Tánc Platform szavazásán Közönségdíjat nyert 2011-ben) Meghívott koreográfusként olyan előadásoknak, társulatoknak, projekteknek dolgozott ki koreográfiákat, mint a Norrdans, a Memories for Life – meeting with Odyssey (Viirus Theatre Helsinki), a DOT504, Elledanse Bratislava, stb. Számos táncos koreográfiát és színpadi mozgást tervezett és tanított be különféle drámai előadások szereplőinek, újcirkuszi produkcióknak és opera előadások számára.


Felix Landerer
Táncos pályafutása során olyan produkciók számára készített koreográfiákat eddig, mint Stephan Thoss társulatának előadása a Hannoveri Operában, vagy a Guaira Balett Színház Brazíliában. 2006-ban Felix elkezdte szabadúszó koreográfus karrierjét Hannoverben és 2007-től a saját produkciói mellett részt vett a Commedia Futura, a Jéggyári Színház munkájában is. Azóta számtalan egész estés táncszínházi produkció fűződik Felix és a Commedia Futura nevéhez. Ez idő alatt Felix Landerer megállás nélkül évi 2-3 előadással bővítette repertoárját, s ezekkel a munkákkal nyerte el Hannover városának elismerését. 2010 óta koncepcionális támogatásban részesül Hannover városától. 2010 áprilisában elnyerte a Hannoveri Nemzetközi Koreográfus Versenyen az 1. díjat valamint Ed Wubbétól a rotterdami Scapino-balettért a Produkció-díjat. Jelenleg a svájci Luzerni Színházban, valamint a svéd Norrdans és a holland Scapino Balett számára vendégkoreográfusként dolgozik.

 

Forrás: Bakelit

 

 

süti beállítások módosítása