Nyolcadszor szólnak a Dalok új szólamban

Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Szabó Dávid és Vastag Csaba a 2013/2014-es színházi szezon végét nagyszabású koncerttel ünnepli. A MOM Kulturális Központban július 6-án a Dalok Új Szólamban című előadásukra eddig soha nem hallott dalokkal és meglepetésekkel készülnek.

operettes fiúk3

 

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a show-műsort, melyen a fellépők  a dalokat részben zongorakísérettel (Kéménczy Antal segítségével), részben zenei alappal éneklik. Most először viszont olyan produkcióra is számíthatnak a nézők, melyet hasonló rendezvényen még nem láthattak.

 

A júliusi koncerten velünk együtt lép fel DJ Stormasound, aki élőben keveri majd a zenéket, modern, mai hangzást adva egy-egy számnak.” – avatott be az idei újdonságokba Szabó Dávid, aki hozzátette, hogy a zenei stílusok között válogatva mind a színházba aktívan járó közönséget, mind a könnyűzene fiatal rajongóit szeretnék megszólítani.

 

“A Dalok Új Szólamban sorozat arról is szól, hogy beszélgetünk a nézőkkel és ezúttal is interaktív műsorral készülünk. Mind a négyen jóban vagyunk, többször szerepeltünk már együtt, a kémia is működik közöttünk, többek között ezért is várom a koncertet.” – mondta Szabó Dávid.

 

Serbán Attila elárulta, hogy saját dalaival érkezik a MOM-ba.

“Az Eurovíziós Dalfesztiválra írt számomat teljesen áthangszereltük, mely most fog debütálni. Duetteket is tervezünk, Szabó Dáviddal páldául nagyon hasonló a zenei ízlésünk, így nem lesz nehéz eldönteni, hogy melyik slágerrel lépjünk fel. Jó egy ilyen produkcióra felkészülni, a letisztult, lágyabb dallamok mellett DJ Stormasound lesz majd az ellenpólus, szóval nem egy félplayback, hagyományos műsor lesz. Ráadásul – ha őszinte lehetek – négy jó értelemben vett őrült lép majd színpadra, melyből csak jó sülhet ki.” – mesélte Serbán Attila.

 

operettes fiúk1

 

A show-n Mészáros Árpád Zsolt popdalokat és musical-slágereket is énekel.

“Olyan lesz a produkció, mint egy komplett színházi előadás, de mégsem egy szokványos musical vagy operettműsorra számíthatnak a nézők, inkább a műfajok keveredésére, laza, nyári koncertre. Talán furán hangzik, de már a karácsonyi lemezem előkészületeinél tartunk, és erről az albumról is szeretnék kifejezetten erre az alkalomra áthangszerelni dalokat. Kiváncsi vagyok a nézők véleményére, reakciójára. Az is biztos, hogy sokat fogunk improvizálni a színpadon.” – mondta Mészáros Árpád Zsolt.

 

Vastag Csaba elsősorban Conecto című platinalemezéről válogat.

“Egy olyan dalra, a kedvencemre gondoltam, melyet tényleg csak ezen a koncerten, egyszer fogok előadni, különleges feldolgozásban. Aki járt már a Dalok Új Szólamban sorozat valamelyik állomásán, az tudja, hogy a közösségi élményre nagy hangsúlyt fektetünk, a mi négyesfogatunkra egybként sem jellemző a távolságtartás.” – tette hozzá Vastag Csaba.

 

A szervezők meglepetésvendéget is ígérnek, de még a színészek sem tudják, ki lép majd ötödikként színpadra július 6-án. 

 

V.K., Színház.hu

 

süti beállítások módosítása