Rinat Shaham énekli a Margitszigeten Carment

A Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház szervezésében Bizet: Carmen című operája kerül színre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon július 4-én és 6-án. A címszerepet a világ egyik legkeresettebb Carmen-interpretátora, az izraeli Rinat Shaham énekli.

Az Operaház ajánlója:

 

A Szabad Tér Színház idei bemutatója Bizet legnépszerűbb műve, a Carmen. A világ zenei színpadainak leggyakrabban játszott darabja új rendezésben kerül bemutatásra a Margitszigeten, a legjobb hazai énekesek közreműködésével. A címszerepet a fesztivál meghívására napjaink egyik „legkapósabb” Carmenje, Rinat Shaham alakítja.

 

Az izraeli származású sztárénekes a legrangosabb operaházakban énekli a szerepet: a Honkongi Opera, a szentpétervári Mikhailovsky Színház, a hamburgi Staatsoper, a Sao Paolo-i Teatro Municipal, a Moszkvai Bolsoj, a Sydney-i Opera és a Bécsi Staatsoper után először mutatkozik be a magyarországi közönségnek.

 

A dohánygyári munkáslány, a Sevillát megszálló spanyol hadsereg katonája és a nép körében közkedvelt bikaviadalok ünnepelt hőse, a torreádor szerelmi háromszögéről szóló tragikus történetet Bizet érzelemgazdag, lüktetően dallamos zenéje teszi felejthetetlenné. A Carmen legszebb áriáit, a Habanérát, a Virágáriát, vagy a Torreádor-dalt azok is ismerik, akik színpadon még nem látták az operát.

 

carmen

 

 Georges Bizet: Carmen

opera négy felvonásban, két részben - francia nyelven, magyar felirattal

 

A Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház közös produkciója.

 

A címszerepben: Rinat Shaham

 

Bemutató:

2014. július 4. és 6. (péntek, vasárnap) 20 óra

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

 

 

süti beállítások módosítása