Hallasd a hangod! - Szakmai workshopok a Thealteren

Az idei THEALTER fesztiválon három szakmai workshop várja 'Hallasd a hangod! - Antigoné reloaded' címmel a közép- vagy felsőfokú színházi képzésben résztvevő diákokat három színházi alkotó vezetésével.

A MASZK Egyesület felhívása:

 

A THEALTER nemzetközi színházi fesztivál huszonnégy éve van jelen és tölt be vezető szerepet Szeged és az ország kortárs színházi életében. Az évek során a fesztivál működési köre is egyre komplexebb lett: az elmúlt két évtizedben több alkalommal is teret adott színész- és táncos kurzusoknak. Az idén három szakmai workshop várja Hallasd a hangod! - Antigoné reloaded címmel a közép- vagy felsőfokú színházi képzésben résztvevő diákokat három kiváló színházi alkotó vezetésével.

 

Mindhárom kurzusnak ugyanaz a kiindulópontja – az Antigoné komplex konfliktusrendszere –, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér. Az alkotói folyamatban résztvevő fiatalok számára a workshopok lehetőséget adnak a szakmai fejlődésre, a kapcsolatépítésre és a szélesebb közönség előtt való megmutatkozásra.

 

P1830598-1600

 

Urbán András rendező, a fesztivál díszvendége július 14-18. között vezet kurzust, 18-án este pedig a tréningbemutatóval nyílik meg a THEALTER fesztivál. Horváth Csaba és Gemza Péter táncos-koreográfus-rendezők július 20-26. között dolgoznak majd együtt a fiatalokkal, a közös munka bemutatóit a fesztivál utolsó napján tekinthetik meg a nézők. Emellett a három csoport munkáját figyelemmel kíséri majd egy-egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában.

 

A workshopokra 17. életévüket betöltött, közép- vagy felsőfokú színművészeti képzésben résztvevő fiatalok, a workshopokat végigkísérő próbanaplók/blogok vezetésére pedig dramaturghallgatók, fiatal kritikusok jelentkezhetnek. A részvétel ingyenes, a résztvevőknek szállást, valamint a fesztivál előadásaira kedvezményes szakmai belépőt biztosítanak a szervezők.

 

Jelentkezni július 4-ig a maszk@maszk.hu e-mail címen lehet, egy rövid bemutatkozó levéllel.
Maximális létszám: kurzusonként 10 fő

 

A részletes felhívás itt olvasható.

 

 

24. THEALTER Fesztivál, Szeged, 2014. július 18-26.
2. THEALTER Tea for Two Workshop
Hallasd a hangod! – Antigoné Reloaded
kurzusvezetők: Urbán András, Gemza Péter, Horváth Csaba

 

süti beállítások módosítása