Új magyar musical comedy készült - Jön a Legénybúcsú

A Legénybúcsú című új musicalt július 18-án mutatják be a Csokonai Szabadtéri Színpadon, Mészáros Árpád Zsolt és Miller Zoltán főszereplésével.

 Másik Lehel zeneszerző, és Vizeli Csaba, a darab írója korábbi, komolyabb műveik (Klapka, Fehérlaposok, A púpos) után most egy kicsit könnyedebb témát választottak, hiszen egy legénybúcsú történetét álmodták színpadra. A humoros, zenés vígjátékot története során először élő zenekari kísérettel mutatja be a Magyarock Dalszínház, amelyben a társulat tagjaiból alakult Magyarock Musical Band működik közre.

 

Csapatkép

 

A legénybúcsúról:

 

A férfi baráti társaságok egyik legkedveltebb eseménye a legénybúcsú, amely az agglegényélet búcsúztatásáról szól - ahol mindent szabad, még azt is, amit tiltanak –, na, meg persze természetesen a nőkről, és a hozzájuk fűződő viszonyról. Így van ez a darab szereplői esetében is, akik törzshelyükön, készülnek az estére. A társaság tagjai különböző társadalmi helyzetüknek, és aktuális tevékenységüknek köszönhetően mind-mind mást várnak az estétől, de egyben mindannyian megegyeznek: nő az márpedig kell!

 

Az események során felszínre kerülnel a korábbi feszültségek, egyéni- és házassági problémák, családi viszályok is, de mint minden férfitársaságban, a nőkérdésen kívül terítékre kerül például a mai magyar futball, és az elektromos zene is.

 

Mészáros Árpád Zsolt a darabról:

 

"Másik Lehel és Vizeli Csaba most is remek darabot alkottak, amelyről úgy gondolom, hogy az elmúlt években egyre meredekebben felfelé tartó pályaívük egyfajta csúcspontját jelenti majd, mert profi szereplőgárdával dolgoznak fel egy olyan témát, ami mindenkit érint, illetve mindenki életében minimum egyszer - rosszabb esetben többször - előfordul. Tyutyu szerepét játszom, aki papucsférjként beskatulyázódik a felesége terrorházába, süt, főz, mosogat, minden háztartási munkát ő végez, ráadásul az anyósa is teljesen rátelepszik. Tyutyu odáig süllyed, hogy már a barátainak is hazudozik, csakhogy ne kerüljön bajba a felesége előtt..." - mondta Mészáros Árpád Zsolt.

 

Miller2

 

Miller Zoltán "vezér" lesz:

 

"Az én szerepem Karó, aki valamilyen szinten ennek a csapatnak a vezére, ő a nagy csajozógép, és ő a szervezője ennek az eseménynek, a legénybúcsúnak. Vizeli Csabával már 2006 óta, a Csíksomlyón, Koltai Gábor rendezésében bemutatott A napba öltözött leány című rockoperán való találkozásunk óta tervezzük, hogy játszom a Magyarock Dalszínház csapatával, de ez különböző egyeztetési okok miatt rendre meghiúsult, ezért úgy érzem, nyolc év elteltével ez a musical lesz a nagy találkozás, ami A legénybúcsú apropóján történik meg" - fogalmazott a színsz.

 

Csapat1

 

Bakó Gábor, a koreográfus-rendező szavaival:

 

"Most kezdtük próbálni A legénybúcsút, jelenleg a karaktereket és a helyzeteket rakjuk össze, azt próbálgatjuk, hogyan tudjuk életre kelteni a mesét, hogyan lehet a szituációkat színesen, humorosanmegeleveníteni. Azt elárulhatom, hogy rengeteget segítenek a szereplők, akik a saját életükből is merítenek példákat, a saját élethelyzeteiket megélve hozzák és teszik bele a darabba a magánéletük morzsáit, és mi Csabával, noha magunknál tartjuk a történet vezérfonalát, de engedjük a színészeket improvizálni" - mesélte a koreográfus.

 

Vizeli Csaba, szövegíró-rendező is szólt a produkcióról:

 

"A darab szereplőinek többségével szemben én még a legénybúcsú előtt állok, ezért én is tanulok tőlük a próbákon, mit lehet, hogy lehet csinálni, hogy ez az esemény ugyanúgy örökre feledhetetlen maradjon, mint a musical."

 

Plakát-1

 

Legénybúcsú – Új Magyar Musical Comedy Ősbemutató

 

Írta: Vizeli Csaba
Zeneszerző: Másik Lehel

 

Karó, A Nők Bálványa Miller Zoltán
Susu, A Vőlegény Szűcs József
Tyutyu, Bőrgyógyász, Susu Bátyja Mészáros Árpád Zsolt
Ász, Üzletember, Volt Zenész Zöld Csaba
Csalán, A Sportoló Szakács Péter
Didi, Bártulajdonos Barabás Kiss Zoltán
Lennon Bá, Susu És Tyutyu Apja Forgács Péter
Szoszó, A Szégyenlős Táncoslány Kuczmann Ágnes
Dzsoni, Sztriptíz Táncos Tihanyi Dániel
Cuncus, Tyutyu Felesége Végh Edina

 

Közreműködik:
A Magyarock Musical Band
Medveczky Szabolcs

 

Zenei Rendező: Másik Lehel

Jelmez: Másikné Vizeli Anita
Díszlet: Siklósi József Ybl-Díjas Építész

A Rendező Munkatársai: Kormányosi Miklós
Dr. Gyuricza Miklós

Rendező-Koreográfus: Bakó Gábor - Vizeli Csaba

 

Bemutató: Komárom, CSMK Szabadtéri Színpad, 2014. július 18-19-20. 20.00 (esőnap: július 21.)

 

süti beállítások módosítása