Kezdődik a Szegedi Szabadtéri idei évada

A székesegyházzal szemben fölállított színpadon a Zorba, a görög című táncmű premierjével ma este elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada.

A darabot a Kossuth-díjas koreográfus, Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója állította színpadra. A Mikisz Teodorakisz zenéjére készült koreográfiát a Győri Balett és a Szeged Táncegyüttes művészei adják elő élő zenekari kísérettel.

 

szeged dom ter

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely, MTI

 

Július 11-én és 12-én Kerényi Miklós Gábor rendezésében Kálmán Imre operettklasszikusa, a Csárdáskirálynő szerepel a műsoron, amelyet utoljára majdnem egy évtizede láthatott a Dóm téri közönség.


Az elmúlt évad legnagyobb sikere az Elfújta a szél musical volt, amely ismét helyet kapott a programban. A tavalyi produkcióhoz képest változik a szereposztás, sőt új karakterek is helyet kaptak a cselekményben: új szereplő lesz Scarlett testvére, Suellen, Pork, a komornyik és Jack, a szolgáló.


Magyar szerző művével folytatódik augusztus első napjaiban a fesztivál: tizenöt évvel ezelőtt láthatta utoljára a szegedi közönség Kodály Zoltán Háry János című daljátékát. A nagyotmondó obsitos történetében egy igazi világsztár is színpadra lép: Napóleon alakját Gérard Depardieu formálja meg.


Az évad a Mamma Mia! musicallel zárul augusztus közepén, a Madách Színházzal közös produkció a darab non-replika változata lesz, így a szegedi közönség új rendezésben, díszlettel és jelmezekkel láthatja az ABBA slágereire íródott, világszerte bemutatott művet.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása