Támogatói programot hirdet a Frenák Pál Társulat

Július 6-7-én a németországi Bielfeld Tanzfestival keretében zárja az évadot a Frenák Pál Társulat, és hosszas előkészítő munka után elindítják támogatói programjukat is.

 

A csapat Fiúk című előadása nyitja meg a neves nemzetközi táncfesztivált Bielefeldben, ráadásul a produkció kétszer is szerepel a fesztivál programjában - a közönség július 6-án és 7-én nézheti meg az előadás felújított verzióját. A társulat és a produkció nem először látható Németországban, 2014 tavaszán nagy sikerrel vendégszerepelt és egyetlen magyar résztvevőként képviselte az országot az Aacheni Schrittmacher Dance Festival-on is.

 

A támogatói programról:

 

A 2014/2015-ös évadban induló Frenák Pál Társulat Baráti Kör és Támogatói Program lehetőséget teremt az igazi bekapcsolódásra és arra, hogy ki-ki lehetőségeihez mérten hozzájárulhasson a társulat különleges programjainak megvalósulásához. A csapat bízik abban, hogy a támogatói kör segítségével olyan fontos művészeti és oktatási projektek is megvalósulhatnak, amelyekre másként nem teremthető forrás és abban is bíznak, hogy minél többen élnek a támogatói program által kínált különleges, exluzív lehetőségekkel és kedvezményekkel is.

 

frenak

Fotó: Boczkó Tamás

 

Az évadra szóló támogatói tagság különböző típusú és mértékű kedvezményeket nyújt a nézők számára, illetve biztosítja azt is, hogy a Frenák Pál Társulat barátai valóban részesei legyenek a társulat életének, az alkotási folyamatnak. Évadonként 3 támogatási kategória közül választhatnak a kíváncsi és lelkes nézőik: mindegyiket a társulat egy-egy emblematikus előadásáról nevezte el a csapat. A kártyák egész nyáron megvásárolhatók, a kedvezmények között pedig zártkörű próbák látogatása, archív anyagokhoz való hozzáférés és speciális események, csak a támogatók számára indított beszélgetések és workshopok is szerepelnek.

 

"Ez a fontos: a rezonancia a néző és az előadás között, ebből mi is táplálkozunk és a közönség is. A darabjaim nyitottak – egyik eleme a másikból nyílik ki és minden néző továbbgondolhatja, a magáévá teheti! Impulzusokkal, szenvedélyekkel dolgozunk, ami teljes odaadást vár el a táncosaimtól és a próbafolyamatok intenzív élményét szeretnénk megosztani a nézőinkkel is" - nyilatkozta Frenák Pál társulatvezető-koreográfus a program olyan speciális, csak a Baráti Kör tagjai számára elérhető részeiről, mint a próbanézés és a kulisszajárás.

 

"Több múzeum, kortárs kiállítóhely és kőszínház működtet pártolói programot, a független területen, a kortárs táncszcénában ez tulajdonképpen alig létezik, én viszont azt gondolom, hogy érdemes bíznunk a mi fantasztikus közönségünkben és érdemben bevonni őket a társulat életébe. Egy ilyen baráti kör kialakítása ugyanis a kölcsönös felelősségről és bizalomról szól, arról, hogy bizonyos projektek a nézők és a csapat közös összefogásából valósulnak meg. Szerintem ez elképesztően sokat ad mindkét fél számára: így bevonjuk azokat a nézőinket, akik kíváncsiak a belső folyamatokra, és akik részesévé szeretnének válni egy-egy projekt megszületésének..." - vallja a társulat menedzsere, Juhász Dóra a programról.

 

További részletek itt olvashatók.

 

Forrás: Frenák Pál Társulat

 

 

süti beállítások módosítása