Színészet iránt érdeklődő kamaszokat vár a People Team tábor

13-17 éves, színészet iránt érdeklődő fiatalokat vár a 24 éve működő People Team tábor színházi képzésére. A Kecskeméten megrendezésre kerülő, három hetes színésztábor június 13-tól augusztus 2-ig tart.

A People Team eredetileg nyelvi tábornak indult 1990-ben, de a választható témák kínálata folyamatosan bővül. A színházi szekciót Ötvös András indította el, az oktatók jelenleg Végh Ildikó, a Katona Klub projektvezetője, valamint Kautzky-Dániel Máté és Bélai Marcel. A tábor a tanulás mellett szabadidős programokat is kínál a diákoknak.

 

tabor

 

A People Team felhívása:

 

Színészet • A Képzelet Rehabilitációs Intézete

  

Beszédtechnika-órák, színpadi mozgás, ének-zene-tánc, olvasópróba... Végül pedig felgördül a függöny, és megelevenednek a drámairodalom híres-hírhedt szereplői vagy olyan figurák, akik a te és színésztársaid agyából pattantak ki.

 

A KÉPZELET REHABILITÁCIÓS INTÉZETE • KÉPREHINT
...avagy a homo ludens, a játszó ember kiáltványa 2008-ból

 

A Képzelet Rehabilitációs Intézete (KÉPREHINT) egy
– falak nélküli objektum,
– világ,
– ha úgy tetszik, olvasztótégely,
– a világ megélésének és a benne való létezésnek egy szabadon választható formája,
– lehetőség,

 

amelyben olyan emberek találkozhatnak, akik mernek
– szabadon kérdezni,
– gondolkodni,
– bármit elképzelni és
– azután ezzel a bármivel játszani.

 

A Képzelet Rehabilitációs Intézete (KÉPREHINT) egy
– színház [És itt állj! Színház alatt nem az az intézmény értendő, amelybe szép ruhákban és fényes cipőkben betévednek az emberek, és lehetőleg a nézőtéren meg a színpadon is megpróbál valami nagyon emelkedettet érezni. Ha mégis, akkor az nem színház, hanem másfél óra haladék vagy múzeum.],
– hely, ahol a néző és a játszó ember egyaránt a megismételhetetlenre vesz jegyet: a konfliktus és a jelenidő művészete,
– ajtó és ablak, amin azért jó belépni és benézni, mert láthatod, hogy más is bajban lehet, nem csak te,
– jelenidejű valóság (nem pedig valóságshow): előnye (a tévével vagy az XBox-szal szemben), hogy hús-vér emberek csinálják élőben,
– tudat- és képzeleti állapot, ahol bármikor lehetsz bárki, hisz úgyis minden itt játszódik, a fejünkben.

 

Ez az asztal… Csak asztal?
Ez iskola. Csak fizikaelőadó?
A szúnyogirtós flakon... Csak az?
A szobám köztársaság!
A buszjegyem az egyik pillanatban már államtitkokat tartalmazó, szigorúan bizalmas ügyirat, amit csak én vihetek el a célállomásra, és persze a kémek már a nyomomban vannak.
A vécén ülve pedig simán lehetek egy második világháborús tengeralattjáró parancsnoka: a guriga – természetesen – a periszkópom!

Kapisgálod?

 

A KÉPREHINT a PEOPLE TEAM-táborban:
– profi színészek és színházi emberek,
– + ti,
– + 3 hét,
– a végén pedig előadás...

Belőlük, belőletek, belőlünk!

 

„A tréfa – gondolataink és érzéseink lepattanó szilánkja – szorosan együvé tartozik ezekkel. Az összes játékunk nem más, mint elvetélt cselekedeteink, vágyaink. A játékkal megsokszorozhatjuk életünket térben és időben.” (Kosztolányi Dezső)

„Folyamatosan az idő szélén lenni – még nem tudni, hogy a következő pillanat tragédia vagy komédia lesz.” (Halász Péter)

„Mennyire él az ember, ha izmosnak izmos, de nem kíváncsi?” (Arnold Wesker: Shylock)

 

A Képzelet Rehabilitációs Intézete... Az ötlet Ötvös András fejében született meg. A folyamat nem tegnap kezdődött, ám biztató, hogy végtelen történetnek ígérkezik: Bánfalvi Eszter, Bányai Miklós, Gigor Attila és Ötvös András kezdték, Végh Ildikó, Kautzky-Dániel Máté és Bélai Marcel pedig folytatják.

 

Színészként válassz 3 hetet a jelentkezési lapon 2 áráért!

 

A táborról további információk a People Team honlapján érhetők el.

 

süti beállítások módosítása