Kálmán Imre lánya is megnézi a szegedi Csárdáskirálynőt

Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének hétvégi előadását megtekinti Kálmán Yvonne, a zeneszerző lánya is a szegedi Dóm téren.

A Kálmán Imre-operettet július 11-én és 12-én láthatja a közönség a Dóm téri színpadon. A Budapesti Operettszínház kettős szereposztásban viszi Szegedre a produkciót; többek közt Dolhai Attila, Fischl Mónika, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Kállay Bori, Szilágyi Tibor és Forgács Péter lépnek fel az előadásban, amelyet már 4 kontinens 16 ezer nézője látott.

 

yvonne

 

A Szabadtérire – Harangozó Gyula művészeti igazgató meghívására – ellátogat a világhírű zeneszerző legfiatalabb gyermeke, Kálmán Yvonne is. „Nem jártam még Szegeden, de tudom, hogy a Játékok helyszíne lenyűgöző, a nézőtere hatalmas, izgatottan várom, hogy láthassam, s nagyon hálás vagyok a Szabadtérinek, hogy meghívtak erre a különleges alkalomra, hiszen most az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából mutatják be a darabot” – mondja a gyermekkorában népszerű művészek, például Molnár Ferenc vagy Marlene Dietrich társaságában is forgolódó Kálmán-lány.

 

Yvonne-ka, ahogy legtöbben hívják őt, elárulta: kedvenc karaktere a primadonna Szilvia. „Olyan bűbájos, annyira szerethető személyiség – én sem tudok neki ellenállni, nagyon szeretem őt.” Az Operettszínház előadását, Kerényi Miklós Gábor rendezését már volt szerencséje látni korábban, úgy véli, remek verziója édesapja legnépszerűbb művének. „Rendkívül színes, izgalmas produkció, amely boldoggá teszi az embereket. Csodálatos művészek éneklik remek hangi adottságokkal a dalokat. A zene annak ellenére, hogy 99 éves, fantasztikus: képes arra, hogy több generációt is meghódítson.”

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri

 

 

 

süti beállítások módosítása