Elindultak az Énekes madár próbái Sopronban

Az Evangélium Színház, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház koprodukciójában készül Tamási Áron Énekes madár című székely népi játéka Sopronban. A stáb olvasópróbával kezdte meg a munkát, a rendező Juhász Róza.

IMG 2088 copy


A szereplők nagy része a Petőfi Színház tagja, a bemutató Budapesten lesz ősszel. A darabot színpadra állító stábot Pataki András, a soproni teátrum igazgatója köszöntötte, aki elmondta, a tervek között szerepel, hogy később a leghűségesebb városban is bemutatják a darabot.

 

Az előadásban többek között Fodor Zsóka, Szőcs Erika, Simon Andrea, Szlúka Brigitta, Horváth Andor, Ács Tamás, Papp Attila, Savanyu Gergely és Lénárt László szerepel.


"Az Énekes madár című székely népi játék az emberi tisztaság és az igaz szerelem diadala az irigység, és a jót mindenáron elpusztítani akaró erők felett. Olyan tündérmese, melyben a humor, a könnyes kacagás, az édes évődés, a szárnyaló szerelem mögött fájdalmasan nevetséges, örök érvényű szánalmas emberi sorsok és cselekedetek rejtőznek. A világ és az ember ma ugyanúgy működik, mint Tamási Áron 1933-ban írt művében, azzal a különbséggel, hogy itt a csodák meg is történnek" - fogalmazott a direktor.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása