„Fanyar vígjáték, remek humorral” - Készül a Švejk Szegeden

Július 25-én új bemutatóval várja a nézőket a Szegedi Szabadtéri Játékok: a ligetben a Švejk, a derék elsőháborús katona című vígjáték kerül színre. A darab két főszereplője, Szilágyi Annamária és Jakab Tamás nyilatkoztak az előadásról.

Hétfőtől, rövid pihenő után újra gőzerővel készülnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei a Švejk, a derék elsőháborús katona című előadásra, mely július 25-én és 26-án kerül színre az újszegedi ligetben. A Szabadtéri Játékok és a teátrum igazi kikapcsolódást, családi szórakozást ígér: az ikonikus irodalmi karakterek, Jaroslav Hašek méltán népszerű alakjai csalnak majd mosolyt a nézők arcára.

 

svejkolvaso szeged

Kép az olvasópróbáról. Forrás: szeged.hu

 

Szilágyi Annamária, a szegedi színház művésze összesen nyolc különböző szerepet játszik az előadásban. „Tulajdonképpen az összes női karaktert én adom elő, egyedüli nő vagyok a darabban. Izgalmas munka, hiszen gyorsan kell váltanom a személyiségek közt: feleség és szerető, paraszt és grófnő is leszek. Hol viccesnek kell lennem, hol letargikusnak, hol szexinek. Az egyik gyorsváltozás során tizenöt másodperc alatt kell ruhát váltanom” - mesélte Szilágyi Annamária.

 

A színésznő úgy érzi, az első világháborúban játszódó Švejk csábereje többek közt abban rejlik, hogy egy abszurd, könnyed, szórakoztató darabról van szó, melyben van lélektani mélység is. Kellemes esti időtöltésként ajánlja mindenkinek.

 

Ugyanígy vélekedik Jakab Tamás, aki az állandóan iszákos Katz tábori lelkészt alakítja a darabban. Szerepe szerint a katonák megtérítése a feladata. „Kitűnő előadást láthatnak a nézők. Ez egy fanyar vígjáték, remek humorral, remek szereposztással. Minden figura egy-egy karikatúra, ugyanakkor el is gondolkodtatnak. Élő zenével játsszuk a darabot, a K.u.K. Rezesbanda szolgáltatja a muzsikát. Lesz dínom-dánom, móka, kacagás” - fogalmazott a színész.

 

Az előadás címszerepét Sorbán Csaba alakítja, partnerei Szilágyi Annamárián és Jakab Tamáson kívül Pataki Ferenc, Kárász Zénó, Báhner Péter, Kedvek Richárd, Poroszlay Kristóf, Szívós László és Gömöri Krisztián lesznek. A rendező Bodolay Géza.

 

Forrás: szegediszabadteri.hu

 

süti beállítások módosítása