Hétfőtől indulnak a táncestek a Karmelita Udvarban

Koncert, tangóshow, indiai tánc, flamenco-est, showtánc, magyar néptánc és kortárstánc-produkció is szerepel a Nemzeti Táncszínház szabadtéri rendezvénysorozatában, amely hétfőn kezdődik Táncestek a Karmelita Udvarban címmel.

A Nemzeti Táncszínház 2003 óta minden nyáron megszervezi táncestjeit a Budai Várnegyedben, a Karmelita Udvarban. Az idei programsorozat a Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik, amelyre a belépés díjtalan.

 

karmelita 2014

 

A nyáresti programsorozat keretében fellép a Momentango Tango Company az Oblivion című estjével, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház a TálaMantra - indiai táncképek, a Honvéd Táncszínház a Csárdás! - A Kelet Tangója és a Kalotaszeg című produkcióval.

 

A közönség láthatja a FlamenCorazonArte Flamenco Évszakok, valamint a Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée/Bolero című estjét, továbbá Feledi János koreográfus-rendező Prozódia című bemutatóját. A Fitos Dezső Társulat A Magyar Falu, a Botafogó Táncegyüttes pedig a Rouge című produkcióval lép fel.


Az előadássorozat célja, hogy a Nemzeti Táncszínház a kőszínházi "holtszezon" idején is professzionális táncművészeti programokat mutasson be törzsközönségének, valamint a nyári szezonban Budapestre látogató turistáknak.

 

Forrás: MTI, Nemzeti Táncszínház

 

 

süti beállítások módosítása