Ismét sátrat ver Tusványoson a Teátrumi Társaság

A Magyar Teátrumi Társaság színházi sátra immár negyedik alkalommal kap helyet a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

A Magyar Teátrum Sátor 2014. július 23-án nyitja meg kapuit. A házigazda Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Németh Kristóf, a Budapesti Játékszín igazgatója lesz.

 

tusvanyos

Forrás: magyarteatrum.hu

 

Idén is lesz Teátrumi Mocorgó gyermek játszóház és szakmai beszélgetés. Ez utóbbi során Zene és színház, A kortárs magyar dráma, valamint Színház és fiatalok témakörökben többek közt Pálffy István, Fekete Péter, Szabó László, Radnai Péter, Németh Kristóf, Székely Csaba, György Attila, Kiki, Unger Balázs és Szomor György osztja meg gondolatait.


A tavaly új színfoltként megjelenő kiállítás idén sem maradhat el. Ez alkalommal a Magyar Művészeti Akadémia Bizánctól Csíksomlyóig című passiótörténeti kiállítását tekinthetik meg a fesztiválozók.

 

A programok közül nem hiányozhat a zene és a színház sem. Első nap a Cimbaliband, Kiki és Szomor György fog koncertet adni, majd pénteken érkezik Tompos Kátya is.


A Teátrumi Társaság sátrának vendége lesz a Békéscsabai Jókai Színház és a József Attila Színház is. Olyan zenés-prózai darabokkal készülnek, melyek során Karády Katalin és Munkácsy Mihály élete elevendik meg.


A koncertek után csütörtök este a Magyar Teátrum Kvíznight során az is kiderül, ki mit tud a magyar színjátszásról. Az utolsó két este pedig a magyar zenéké és a bulié lesz a főszerep.

 

Forrás: Teátrumi Társaság

 

süti beállítások módosítása