Online is nézhető a Tanyaszínház előadása

A vajdasági Tanyaszínház Pajzán históriák című, július 24-én, este 9 órától kezdődő előadása online is megtekinthető.

A Tanyaszínház ajánlója:


A vajdasági Tanyaszínház 37 éve járja Szerbia kicsiny magyarlakta falvait, művészetet csempészve a szürke hétköznapokba, oda ahol más lehetőség a szórakozásra a lakosságnak az anyanyelvén elenyésző vagy nincs is. A Topolya községben található művésztelepen készítjük el az előadást, majd traktorral vontatott utánfutókra felpakoljuk a felszerelésünk, mi magunk is felpattanunk a karavánra és lehetőségeinkhez mérten 20-25 helyszínt látogatunk meg a nyár folyamán.

 

tanyaszinhaz pajzan historiak

Fotó: Baráth Attila, kulturpart.hu

 

Idén Dr. Burány Béla: Mé’ piros a gólya csőre – erotikus és obszcén népmesék a Délvidéken című művéből készült válogatást Lénárd Róbert tolmácsolásában állítottuk színpadra. A darab címe: Pajzán históriák és a népességfogyás problematikáját járja körbe vicces formában népi történeteken keresztül.


Annak érdekében, hogy minden színház-kedvelő emberhez eljuttassuk a színházat éljen a Föld bármely pontján, idén már harmadjára közvetítjük élőben egy előadásunkat az internet segítségével.

 

A közvetítés ezen a linken lesz elérhető július 24-én este 9 órától.


A közvetítés, mint a színház valamennyi előadása ingyenes, amennyiben viszont valaki támogatná a kezdeményezésünket illetve munkánkat, egy internetes kampány segítségével, ahol elsősorban a közvetítés költségeit szeretnénk összekalapozni, megteheti az alábbi linken.

 

süti beállítások módosítása