A legfontosabb a hitelesség - Vég Attila maszkmester válaszolt

Az Őrült Nők Ketrecének maszkmestere, Vég Attila a Magyar Narancsnak adott interjújában mesélt arról, hogyan csinált hiteles "nőt" Stohl Andrásból. Lapszemle.

A Magyar Narancs cikkéből:

 

"Hálás vagyok Stohl Andrásnak, mert nagyon odaadó: a teljes időtartamban átadja magát az átalakításnak, vagyis a szerep megszületésének, nagyon jól tudunk együttműködni. Ami a dolog technikai oldalát illeti: fontos, hogy az arányokat kell megváltoztatnom, hiszen egy férfiarc berendezésének – a szemöldök formájának, az arccsontnak – teljesen más arányai vannak, mint egy hölgynél, és ezeket az arányokat nekem kell létrehoznom. És vannak dolgok, amikkel egy férfi nem rendelkezik: vékony szemöldökkel vagy vastag, csókos ajkakkal. Ezeket nekem kell életre kelteni" - mondta Vég Attila.

 

vegattila

 

"Azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy amennyire csak tudjuk, hitelesre formáljuk Andrást, és nagyjából higgyük el, ha nem is azt, hogy hölgy, de legalábbis hogy nagyon közel jár hozzá. A hitelesség alatt azt értem, hogy semmiképpen se gagyi, karikatúraszerű, giccses arc jelenjen meg. Hiszen amint ő felbukkan a színpadon parókában és ruhában, a nézők nagy többségének eszébe sem jut, hogy Stohl Andrást látják" - fogalmazott a maszkmester.

 

orultnokstohl

Fotó: Csányi Mónika

 

"Nem szerettünk volna lemásolni egy mai, létező meleglokálban fellépő transzvesztita előadót. András figuráját, Zazát mi álmodtuk meg, és az ízlésességre törekedtünk, nem arra, hogy transzvesztita legyen, vagy hogy legyen egy szexuális kisugárzása. Ő egy ízléses férfi, aki szereti a feminin ruhákat, és aki maximálisan boldogan él együtt a párjával – akit Hevér Gábor játszik – ilyen adottságokkal, ilyen külsővel" - mondta Vég Attila.

 

A teljes cikk itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása