Szerelmes Shakespeare - Bemutatták a színpadi változatot Londonban

A Szerelmes Shakespeare című Oscar-díjas film színpadi adaptációját a londoni Noel Coward színházban mutatták be.

A két főszerepet, amelyet a filmben Joseph Fiennes és Gwyneth Paltrow alakított, a színpadi változatban Tom Bateman és Lucy Briggs-Owen játssza. "Ugyanolyan ez, mint bármelyik másik Shakespeare-szerep. El kell felejtened, milyen nagy nevek játszották ezt előtted. Ez sem más" – mondta Lucy Briggs-Owen.

 

shakespeare in love

 

Az első kritikák kedvezően fogadták a show-t, a színészeket vasttapssal ünnepelték a bemutatón. "Nagyon keményen dolgoztunk. Tudtuk, hogy olyat játszunk, ami az embereknek tetszett anno, és szerettük volna, hogy minden jól menjen, és mindenki ránk figyeljen" – mesélte Tom Bateman.

 

A film forgatókönyvét Tom Stoppard és Marc Norman írta, a színpadi adaptációt pedig az angol drámaíró, Lee Hall készítette. A darabnak van az egyik legnagyobb szereposztása a West Enden. "28-an vannak a szereposztásban meg egy kutya, meglehetősen komplikált a színpadkép, évekig tartott a tervezés, és lenyűgöző, hogy végül eljutottunk idáig" – mondta az író.

 

A színdarabban a legnagyobb sikert a vicces kutya, Spot, az írfarkas aratta. Ha minden jól alakul, a produkció a Broadway-re is eljut.

 

Forrás: Euronews

 

süti beállítások módosítása